Published On: 16/06/2021

Op 3 en 4 juli barst na een veel te lange onderbreking het motorgeweld weer los. De VLM start in Tessenderlo hun competitie en uiteraard horen daar coronaregels bij. Iedereen heeft er baat bij om deze nauwgezet te volgen. Daarom stuurde het bestuur van de VLM onderstaande boodschap de wereld in.

Er kan nergens vooraf op rennersparken plaatsen afgebakend worden en dienen de afstandsregels gerespecteerd te worden. Naast elkaar staan is samen aankomen op het evenement. Ook moet iedereen bij verplaatsingen van en naar de omloop en omgekeerd vanaf de leeftijd van 12 jaar zijn mondmasker te dragen. Zittende personen en in degene in hun eigen bubbels dienen dit niet te doen. Zowel bij ingang van het terrein als aan de drankgelegenheden zullen handgels voorzien worden.

Ook bij de sanitaire voorzieningen en medische hulpdienst zullen handwassers en handgel voorzien worden.  De afstand van anderhalve meter dient gerespecteerd te worden rond de omloop. Indien deze niet gegarandeerd kan worden dient men zijn mondmasker te dragen. Horeca-maatregelen gelden voor dranken en voeding. Deze kunnen stilstaand en/of zittend genuttigd worden. Bij de eventuele plaatsing van een feesttent zal deze aan twee zijden geopend worden (ventilatie) en voorzien worden van in- en uitgang. Bij verplaatsingen in de feesttent dient een mondmasker gedragen te worden. De huldigingen zullen zoveel mogelijk gespreid voorzien worden en dit indien mogelijk outdoor.

Laat ons allen het gezond verstand gebruiken en zodoende geen afbreuk doen aan de heropstart van onze geliefde hobby. Help ons in de strijd tegen corona, en samen zullen we deze overwinnen.

  • Deel te nemen met in acht nemen van je eigen comfortzone.
  • Zorg dragen voor een goede conditionele voorbereiding.
  • Niet-geoefende kandidaat-deelnemers moeten de tijd nemen om zich rustig, op een verantwoorde wijze te kunnen voorbereiden.
  • Vermijd grote samenscholingen en tracht de deelnemers van de verschillende klassen ook daadwerkelijk apart te houden.
  • Het is in deze tijden niet de bedoeling om toptijden/topprestaties neer te zetten.
  • Bij de huldiging zal je steeds je mondmasker moeten dragen, en zelf op het podium je trofee opnemen.
  • Ook voor de deelnemers de boodschap om gezond verstand te laten primeren en hun achterban ook mee te nemen in de noodzaak om respect voor de maatregelen.