Published On: 23/10/2018

Ondanks alle pogingen van de laatste jaren zijn er geen motorcrosscircuits bijgekomen in ons land. Het is huilen met de pet op en het is ver zoeken naar een positief bericht hieromtrent. Is het allemaal kommer en kwel? Nee, natuurlijk niet want het paradijs ligt net over de grens. 

Wij trokken met onze crossmotor de Franse grens over voor een uitstapje en een opdracht waar je later meer van hoort. Daar ligt sinds enkele jaren de MX Track Ligny. De omloop ligt in Fontaine-au-Pire in de buurt van Valenciennes. Het circuit ligt midden in de velden, er staan geen huizen in de buurt, hier stoor je echt niemand. Van de uitbater Gerrit Dourte (een Belg) krijg je een warme welkom en erg veel uitleg over het hoe en waarom. Vriendelijke mens die Gerrit want er stond verse koffie klaar voor ons.

Ligny MX Track in Frankrijk

MX Track Ligny is een pareltje. We adviseren jullie om even te voet rond te kuieren op het circuit want de motorcrossomloop is gewoonweg schitterend. Er liggen kombochten, tafelbergen, afdalingen, pittige klims en voor elk wat wils. De ondergrond is van de harde soort en volgens de uitbater kan er zowat altijd gereden worden omdat de omloop extreem snel opdroogt. Vorig jaar waren er motorcrossers aan het trainen tijdens de kerstdagen! Er is ook een omloop voor kinderen en een enduropiste. Het circuit is open op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag telkens van 11 tot 18u.

Het GPS-adres van MX Track Ligny is: Rue Jean Macé, Fontaine-au-Pire. Volg de borden “Passion TT”. Vanuit Brussel is het 140 km rijden naar ginder. Alle info staat op hun Facebookpagina. Deze locatie is gewoon geweldig en dat zeggen we zonder enige overdrijving. De omloop wordt veel bezocht door Franse vintage motorcrossers en is dus zeker voor onze Belgische oldtimerpiloten een aanrader!