Published On: 10/08/2021

Het nieuws is erg laat tot bij onze redactie gekomen maar de Duitser Wilhem Maisch overleed op 21 juni dit jaar. Hij was de zoon van Wilhelm Maisch die samen met zijn broer Otto de drijvende kracht achter het motorfietsmerk Maico.

In 1931 namen de broers het bedrijf over van vader Ulrich en startten meteen met de productie van motorfietsen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verhuisde het bedrijf naar Pfäffingen, waar onderdelen voor de Luftwaffe gemaakt werden.

Maico was een van de eerste Duitse merken die na de oorlog toestemming kregen motorfietsen te ontwikkelen en te produceren, wat het merk een voorsprong op de concurrenten opleverde. Maico maakte voornamelijk tweetaktmotoren en behaalde grote successen in de terreinsporten. Maico werd groot in de motorcross en dwong respect af met hun krachtige en toch beheersbare motoren.

De Maico MC490 Mega 2 van 1981 wordt wereldwijd beschouwt als de beste crossmotor ooit gebouwd. In oktober 1984 ging Maico failliet door allerhande beleidsproblemen, de bouwkwaliteit en geruzie binnen de familie. Wilhem Maisch werd 77 jaar.

Lees hier een eerder artikel over de machtige Maico MC490 Mega 2

Foto: Facebook Klassik Motocross