Published On: 19/06/2024

Toch altijd weer een prestige wedstrijd; Lochem. Ik hoorde vandaag veel rijders zeggen dat ze hier graag komen. Ik kijk wel uit om daar iets tegen in te brengen want het is mijn lievelingscircuit! Viel het aantal deelnemers vorig jaar nogal tegen de VMCN mocht dit jaar een recordaantal deelnemers noteren.

Maar liefst 283! Er schijnt een lange rij gestaan te hebben bij de inschrijving…Ook de Engelsen waren weer ruim vertegenwoordigd. Zo waren er mooie Greeves Griffons en latere Gold Stars.  Zo was het tenminste weer de ‘GP van Lochem’! Daar kwam dus ook nog bij dat de Classics een heuse FIM-competitie is geworden. Ook het weer was opvallend goed voor deze kille zomerperiode.

 

Tot mijn euforie een tweede plaats in de 1e manche en een  een manche overwinning in de 2e  voor Marcel Bulten op een Bultaco MK II  bij de twinshocks op de Gageldijk! oude tijden herleven!

 

Ik heb hier wel eens een onk zijspancross meegemaakt, de vorige dag was het nog winter, en op de racedag een stralende lente dag! Terwijl de combinaties Speedwayend rondreden over de bevroren ondergrond…. Maar ok we leven vandaag en met al dat die goede omstandigheden moest de wedstrijd nog beginnen!

De 50cc reed al toen ik arriveerde, maar ik was nog ruim op tijd voor de Classic 60+/60-. Jammer was te moeten constateren dat de Metisses van Barry Kramer en Jan Willem Klerks de rest van de dag op het rennerskwartier bleven vanwege te grote schade tijdens de training. De kemphanen van vorig jaar; Peter vd Nieuwenhof en Johan Kistemaker wisselden stuivertje om de 2e en 3e plaats in beide manches. John Smeyers ging aan de haal met twee overwinningen.

 

De Metisse van Jan Willem Klerks. Helaas met pech in het rennerskwartier.

Nog een mooie anekdote, een Engelsman vertelde mij hoe zwaar het circuit was. Hij voelde al zijn gewrichten en had maar een lichtere BSA meegenomen. De man was 81! Wat nog wel even zal nadreunen is het overlijden van Arie den Haan. Hij was geliefd, Haan Wheels was niet weg te denken, overal prijkt wel reclame van Haan Wheels op motoren, busjes etc … en bovendien was hij zelf ook een verdienstelijk crosser.

Terug van weg geweest was Seth Kox. De rug vormde geen probleem meer maar nu hield een mysterieuze handblessure hem van een hogere klassering als respectievelijk 6e en 8e in de Manches. Nog altijd niet slecht natuurlijk.

 

William Lebbink (130) en Patrick Lenselink (161)

Bij alles is ook altijd een nieuw begin. Het was de tweede wedstrijd voor de neef van Barry Kramer; Mex Kramer en de zoon van Jan Willem Klerks; Lucas Klerks. Voor de wedstrijd speelden ze uiteraard nog geen rol van betekenis maar je kon wel duidelijk zien dat Mex een zeer serieuze, technische rijder gaat worden. De fanatieke Lucas waagde zich al aan wat inhaal acties. Mooi om te zien! Wesley Staring hield in de VMX 2 net zo goed huis.

Bram Bulten zorgde voor wat nostalgie op de Gageldijk, hij scoorde 2 tweede plaatsen met een Bultaco MK II bij de Pre 85! Moe maar zeer voldaan van een zeer geslaagde wedstrijddag weer op de fiets naar Zutphen gestapt.

Tekst en foto’s: Mark Faber

 

Resultaten Lochem 2024

Classic 50cc:

Eerste Manche: 1. Niels de Klein, 2. Hans Bremer, 3. Geert Bremer

Tweede Manche: 1. Niels de Klein, 2. Hans Bremer, 3. Geert Bremer

Classic 60-:

Eerste Manche: 1. Mark Beekman, 2. Steven Wouters, 3. Jimmy Turk

Tweede Manche: 1. Mark Beekman, 2. Steven Wouters, 3. Jimmy Turk

Classic 60+:

Eerste Manche: 1. John Smeyers, 2. Peter vd Nieuwenhof, 3. Johan Kistemaker

Tweede Manche: 1. John Smeyers, 2. Johan Kistemaker, 3. Peter vd Nieuwenhof

Super Evo (pre 97) open:

Eerste Manche: 1. Gert Jan Assink, 2. Nigel Blomer, 3. Dave Xhofleer

Tweede Manche: 1. Gert Jan Assink, 2. Ezra Veldman, 3. Dave Xhofleer

Super Evo 40+:

Eerste manche: Ton Lemmelder, 2. Paul Woldendorp, 3. Richard van Droogen

Tweede Manche 1. Rudi Takman, 2. Richard van Droogen, 3. Ralph

ONK 50cc Superklasse: 

Eerste Manche: Wesley Staring, 2. Mark Poorthuis, 3. Klaas Jan Kruiselbrink

Tweede Manche: idem

ONK 50cc Hobby Klasse:

Eerste Manche: 1. Joy Puthaar, 2. Niels vd Steen, 3. Bart Jan

Tweede Manche: 1. Niels vd Steen, 2. Sjoerd Bos, 3. Luca Puthaar

Twin Shock 50-: 

Eerste Manche: Marijn Gillis, 2. Jurgen Schreurs, 3. Mark Carron

Tweede Manche: 1. Jurgen Schreurs, 2. Marijn Gillis, 3. Mark Carron

Twinshock 50+:

Eerste Manche: 1. Rudi Takman, 2. Gelderink, 3. Jarno Pieper

Tweede Manche: 1. Rudi Takman, 2. Gelderink, 3. Gerben Minkhaar

Pre 85:

Eerste Manche: Edwin Evertsen, 2. Bram Bulten,  3. Clemens Reuverkamp

Tweede Manche: 1. Clemens Reuverkamp, 2. Bram Bulten, 3. Clemens Reuverkamp