Published On: 01/07/2019

Gisteren is voormalig Grand Prix winnaar Rolf Dieffenbach tijdens een motorritje op de openbare weg dodelijk verongelukt. Het ongeluk van de Duitser in het Oostenrijkse Neustiftgraben is te wijten aan een technisch defect aan de motor. Dieffenbach maakte furore op de vele buitenlandse circuits in de jaren zeventig en tachtig en kwam voor verschillende merken in actie.

De Duitser werd geboren op 21 juni 1951 en zou in 1974 zijn eerste GP rijden. Het was voor een eerste keer raak in 1980 toen hij de GP 250cc van Spanje won in Sabadell. In 1982 kon hij dit nummertje overdoen in Holice waar toen de GP van Tsjechoslowakije werd gereden. Dieffenbach vond deze overwinning alvast zijn meest memorabele. De onfortuinlijke motorcrosser reed vele jaren op Kawasaki en Honda en zou in de nadagen van zijn carrière weer op Maico stappen. Dat werd geen succesverhaal want Maico zat toen al diep in de gekende problemen. Hij was een echte motorfanaat want nadien zou hij nog vele jaren deelnemen in de wegrace.

Gisteren kreeg hij af te rekenen met een defect aan de versnellingsbak waardoor hij onderuit ging op de weglekkende motorolie. Hij schoof onderuit tot tegen een vangrail en was op slag dood. Rolf Dieffenbach werd 69 jaar. Wij wensen de familie en vrienden van Rolf veel sterkte toe.