Published On: 29/08/2016

Zaterdag 3 en zondag 4 september MX der Naties voor Veteranen.

De Kawa klaar gemaakt voor Jamie Dobb speciaal voor de VMXdN.

De Kawa klaar gemaakt voor Jamie Dobb speciaal voor de VMXdN.

Komend weekend staat er in het Britse Farleigh Castle het grootste evenement ter wereld in zijn soort op het programma: n.l. de Motocross des Nations voor Veteranen. Deze wedstrijd kent zijn gelijke niet en de organisatie die in de handen ligt van Dave King word elk jaar een beetje groter.

vetsmxdn2In zowel de EVO-klasse als bij de Twinshocks word er gestreden voor de landentrofee. De namen op de deelnemerslijst zijn redelijk indrukwekkend met o.a. Jamie Dobb, Kurt Nicoll, John Dowd, Jeff Emig, Doug Dubach, Sven Breugelmans, Gordon Crockard, Brian Jorgensen, Grant Langston en Kurt Ljungqvist.

Wie word “King of the Castle”?

Het Belgische EVO-team bestaat uit eerder genoemde Sven Breugelmans, David Cools, Jurgen Van Nooten en Werner Dewit onder leiding van manager Danny Scheers. Bij de Twinshocks zijn de Belgen zelfs met twee teams aanwezig. Het Vlaams team staat onder leiding van manager Ingrid Geboers met piloten Sven Breugelmans, Brik Schelfaut, Bengt Laeremans en David Cools. Het Waalse team staat onder leiding van William Hacardiaux die zelf ook piloot is samen met zijn teamgenoten Bernard Robert, Bernard Stennier en Gerald Wery.

vetsmxdn12Naast de reeksen voor de Vets MXdN zijn er ook individuele heats voor Twinshocks, EVO’s, SuperEVO’s en Pré 83. Traditioneel word er in de nachtelijke uren zwaar gefeest in de tent en draait de commerce voor vintage-onderdelen op volle toeren in het rennerspark. De deuren zwaaien al open op donderdagmiddag om 12u. Eerder aankomen heeft geen zin, je komt er niet in. Op vrijdag 2 september kan je er al in vanaf 8u ’s morgens. De piloten kunnen inschrijven op donderdag van 15u tot 18u en op vrijdag van 10u tot 18u. Opgelet, geen inschrijving tijdens de “Lunchtime” van 13u tot 14u.

De omloop ligt op ongeveer 180 km rijden vanaf London, volg de M4 richting Bristol en de A350 tot in Farleigh Hungerford Castle. GPS: Farleigh Hungerford BA27R Bath. Alhoewel de Belgen zware concurrentie krijgen van de Amerikanen en de Britten wensen wij hen veel succes toe en wie weet worden zij zondagavond gekroond tot “King of the Castle”. Volgende week krijg je van ons alle pittige details en de uitslagen van deze geweldige race.

Jeff Emig. Foto: vitalmx.com

Jeff Emig.
Foto: vitalmx.com