Published On: 28/08/2023

Team GB pakte de VMXDN-kroon onder aanvoering van favoriet Tommy Searle in een geweldig weekend vol nostalgie en kwaliteitsraces in Foxhill. Searle won de derde manche tot grote vreugde van de thuisrijders, want Mel Pocock trotseerde de pijn van een zwaar verzwikte en misschien wel gebroken enkel die hij opliep toen hij tweede werd in race één, maar samen met Brad Anderson domineerde hij het evenement.

Evgeny Bobryshev won individueel het algemeen klassement met overwinningen in race één en vier, Elliot Banks Browne won race twee en een uitzinnige Tommy Searle pakte de derde manche voor een publiek dat herinneringen opriep aan de gloriedagen van de GP’s in de jaren 90. Ondanks dat we de volledige resultaten nog niet kennen deden de Belgen het prima.

Teammanager Bart Verelst:We hebben nog geen volledige teamuitslag. Dit jaar lag het raceniveau een pak hoger dan vorig jaar en onze mannen het dit super gedaan.

Geweldige races met een overvloed aan Britse kampioenen die het hele weekend hard streden in de hoofdklasse maakten er een om nooit te vergeten, met Searle, MacKenzie, Irwin, Osborne, Anderson, Crockard die het allemaal tegen elkaar opnamen samen met de snelle Anderson, Bobryshev en Pocock.

Noord-Ierland pakte de tweede plaats in het algemeen klassement met Irwin en Bradshaw die het hele weekend net binnen of net buiten de top vijf zweefden. Gordon Crockard kreeg niet de beste starts en kwam elke keer door het veld heen om zijn steentje bij te dragen voor het team.

Zach Osborne reed vooraan voor team USA, maar ging in de laatste manche onderuit toen hij in een krappe bocht naar rechts contact probeerde te maken met Brad Anderson. Osborne leidde race drie, maar eindigde als tweede met Searle en Bobby die voorbij schoten, maar Bobby ging onderuit in een gevecht met Tommy. Mike Brown had niet de snelheid van vorig jaar, maar werd toch negende met team USA als derde algemeen.

VMXdN Foxhill 2023

  1. Team GB
  2. Team Northern Ireland
  3. Team USA

Alle individuele resultaten via Mylaps.

Foto’s: Dirthub en FB