Published On: 08/09/2022

De zomerstop zit er nu ook op bij onze Nederlandse vrienden van de VMCN. Zij organiseren het NK Vintage Motocross dat nu zaterdag een vervolg krijgt op de speciaal aangelegde baan in Son.

Komende zaterdag 10 September zijn alle rijders van harte welkom op het tijdelijk aangelegde circuit aan de Brouwerskampweg 17 in Son. Let op!! Dit is niét ons reguliere trainingscircuit, maar een baan speciaal aangelegd voor deze wedstrijden! De track lay-out is gemaakt door Carlo Hulsen en de mannen van MC Son hebben er weer een perfecte crossbaan van gemaakt.
Met een groot startveld, een echte pit-lane en twee flinke wave secties. Een mooie uitdaging dus. Het rennerskwartier is een grote grasweide met genoeg plek om te parkeren. Deze is gelegen aan de toegangsweg recht tegenover het circuit, lekker dichtbij dus. Overnachten is mogelijk (kosten €10) en kan vanaf Vrijdagmiddag 16.00 uur. Inschrijven kan op de wedstrijddag zelf van 07.30 uur tot 08.30 uur in de tent. Aanvang trainingen is om 09.00 uur en de wedstrijden beginnen vanaf 11.30 uur. De entree is gratis.
Op Zondag 11 September beginnen de rijders van de VMCN (Vintage Motocross Club Nederland) aan hun 11e NK wedstrijd van het seizoen. Maar ook hier geldt dat het hun eerste wedstrijd is op Nederlandse bodem sinds de vakantie periode. Voor deze wedstrijd kan er eveneens overnacht worden op de zaterdagavond. MC Son heeft een rijk verleden in de historie van de motorcross en heeft ook dit jaar de nieuwe Europese kampioen van de Classic Motocross (klasse 66+) in haar gelederen, in de persoon van clublid Peter van den Nieuwenhof. Daarom heten we de coureurs van de VMCN graag van harte welkom op ons circuit aan de Brouwerskampweg 17 in Son.
Inschrijven vanaf 07.30 uur tot 8.30 uur en aanvang trainingen 09.00 uur. Voor het publiek is ook hier de entree gratis.
Foto: MC Son