Published On: 24/10/2018

Zowat elk zichzelf respecterend merk maakte in de jaren ’70 een promofilm over hun motoren. Voor de fabrikanten waren de wegrace en de motorcross een perfect uithangbord voor hun winkelwaar. De markt van motoren zat in een flinke groei en zeker het offroadsegment werd ongekend populair.

Ook Kawasaki deed aan promotie en had in 1978 een snelle Zweed in hun rangen. Torleif Hansen was fabriekspiloot geworden voor het merk en moest het opnemen tegen de Rus Genady Moisseev in het wereldkampioenschap 250cc. In de video zie je Torleif aan het werk in een Duitse GP. De wedstrijd vindt plaats in Beuern, in die jaren regelmatig het decor van een motorcross-gp. Hans Maisch wint de reeks 1 voor Torleif Hansen. Neil Hudson werd derde voor Jean-Paul Mingels.

De tweede reeks werd gewonnen door Harry Everts voor Hansen. De Zweed won de GP en door twee DNF’s kon Moisseev die dag geen punten scoren. In het tweede gedeelte van de video zie je de kemphanen opnieuw aan het werk in het het Schotse Kilmartin. Daar won Moisseev de wedstrijd en later dat jaar werd de Rus ook voor de tweede keer wereldkampioen 250cc.