Published On: 11/10/2017

Bitsig duel tussen Belgen Marnicq Bervoets en Stefan Everts in 1996.

Marnicq Bervoets

Zoals u van ons gewoon bent laten we het verleden niet rusten voor dat alles erover gezegd is. Elke motorcrosser herinnert zich het grand-prixjaar 1996. In de 250cc klasse kondigt het seizoen zich aan met twee Belgen die voor de wereldtitel willen strijden.

Stefan Everts is regerend wereldkampioen en wil graag zijn titel verlengen. Hij stapt in het tussenseizoen over van Kawasaki naar Honda. Marnicq Bervoets is gehuisvest bij het Suzuki-team van Sylvain Geboers en wordt de grote uitdager van Everts. Bervoets was de vice-wereldkampioen van 1995 en zou zijn huid duur verkopen. De eerste twee GP’s van 1996 zijn voor Stefan Everts maar dan slaat Bervoets keihard terug met vijf zeges op een rij. Daarna komt er een gevecht voor de punten aan “de groene tafel” omdat Everts met een te hoog octaangehalte rondreed in Foxhill. Tijdens de GP van Frankrijk raakt Bervoets gediskwalificeerd omdat een toeschouwer de motor vasthield na een valpartij. Door deze gebeurtenissen belooft het einde van het seizoen beklijvend te worden.

Marnicq Bervoets was enkele dagen geleden te gast bij TV Limburg en gaf zijn visie over de feiten van toen. Hij verteld over wat er gebeurde in 1996 en hoe diep het verlies van de titel nog altijd zit. Een paar jaar geleden stelde MXvintage tien vragen aan Marnicq, hij gaf ons prompt tien antwoorden. Die kan je hier nog eens nalezen.