Published On: 09/02/2017

Zesvoudig wereldkampioen Joël Robert op en naast het circuit.

De jonge Joël Robert.
Foto: Motocross Action Magazine

Wat moet er nu nog verteld worden over Joël Robert? Deze straffe Waal was en is een fenomeen in die mate dat hij met niemand valt te vergelijken. Zelfs in het huidige mondiale motorcrosscircuit vind je niemand met zijn charisma. Hoe straf Robert was op de motor vertelde zijn kompaan Torsten Hallman in een interview op deze site. In een interview met Hallman (dat je hier nog eens kan herlezen) konden we optekenen dat Robert zijn strafste tegenstander was.

Hallman: “Hij was als een kat op de motor en kwam altijd op zijn wielen terecht”. Ook in het rennerspark was Joël een fenomeen. Hij kon het niet laten om grapjes uit te halen met iedereen die in zijn buurt kwam. Als je met hem op stap ging dan was de rekening altijd betaald door Joël, de andere kregen de kans niet om een rondje te geven.

De onderstaande video geeft een mooi beeld van de mens Joël Robert. Zijn prestaties waren onnavolgbaar, zijn rijkwaliteiten op de motor waren buitenaards. De video geeft ook een mooi portret van de man zoals hij was naast het circuit. Ook zie je dat Robert een hart van goud had omdat hij altijd klaar stond om iemand in nood hulp aan te bieden. Veel plezier met deze video over Joël Robert: “The Godfather of Motocross”.

Bekijk de video via deze link.

Robert test een racemotor.