Published On: 02/04/2019

Het aftellen is begonnen want binnen enkele weken gaat een nieuw oldtimercross seizoen van start. De lange grijze winter is intussen uit de kleren geschud en dus wordt het hoog tijd om weer aan het starthek te gaan staan en een flinke ruk aan het gashendel te geven. Het Belgisch kampioenschap oldtimercross start op zaterdag 13 april in Tildonk-Haacht.

Wij moeten u niet vertellen hoe straf deze competitie is. Elk jaar wordt er harder en harder gestreden om punten te vergaren voor het Belgisch kampioenschap oldtimercross. De werkgroep bracht enkele broodnodige wijzigingen aan in de reglementen zodat de competitie ook in de toekomst een succes blijft. Zo wordt de reeks pré 72 voortaan pré 73. Ook de categorie pré 77 wijzigt naar pré 78. De BOTC-wedstrijden hebben een erg trouwe schare fans weten te vergaren en is intussen één van de meest in het oog springende competities in het genre.

Het Belgisch kampioenschap kan rekenen op een vaste kern van piloten die al jaren meedraaien in de competitie. Het rennerspark is zonder concurrentie de meest sfeervolle van allemaal. Voor oude mannen op oude motoren moet je bij ons zijn alhoewel er de laatste jaren een flinke verjonging is gekomen onder de piloten. Wij heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op onze wedstrijden.

Het kampioenschap telt zestien wedstrijden over het ganse land. De wedstrijden tellen allemaal voor het BK maar uw vier minste reeksen worden geschrapt. Zestien wedstrijden zullen jullie met het mes tussen de tanden strijden om maar één ding: De titel van Belgisch kampioen oldtimercross. De BOTC werkgroep, de beide federaties VLM/JMS en VMCF en alle medewerkers wensen u een succesvol en blessurevrij seizoen toe.

Zoals elk jaar maakten wij een video om u helemaal warm te maken voor het BK Oldtimercross. Tot binnenkort op de cross. Braaaaaaaapp!!

BOTC (Belgium Old Timers Championship)

 1. 13/04  Tildonk-Haacht       VLM  (EOT)
 2. 04/05  Molenbeersel           VLM  (EOT)
 3. 18/05  Zoutleeuw                 VMCF
 4. 09/06  Moresnet (zondag)  VMCF
 5. 29/06  Hasselt                      VLM  (EOT)
 6. 06/07  Genk                           VMCF
 7. 13/07  Retie                            VLM  (EOT)
 8. 20/07  Warsage                     VMCF
 9. 10/08  Koningshooikt          VMCF
 10. 17/08  Kampenhout             VLM  (EOT)
 11. 24/08  Huldenberg              VMCF
 12. 31/08  Wachtebeke              VMCF
 13. 07/09  Kersbeek                   VMCF
 14. 14/09  Broechem                  VLM   (EOT)
 15. 21/09  Wambeek                  VMCF Team Trofee
 16. 28/09  Reet                           VLM  (EOT)
 • EOT = Eddy’s Oldtimer Trophy