Published On: 12/03/2019

Stefan Everts en Mickaël Pichon hebben destijds stevige robbertjes uitgevochten. Iedereen herinnert zich de beklijvende beelden van beide kemphanen die elkaar geen duimbreed toegaven op het circuit. Ook in de onderstaande video gaan de twee helemaal loos. Ze zijn topfit en klaar voor een pittig stukje motorcross op het hoogste niveau.

U ziet beelden van de MXGP van Oostenrijk uit 2003 op het circuit Kärntenring. De Belg en de Fransman zijn erg aan elkaar gewaagd en schuwen de risico’s niet. Everts zit op de viertakt Rinaldi Yamaha maar Pichon blijft ten strijde trekken op een tweetakt Suzuki van het Team van Sylvain Geboers. Luc Piccart, de mecano van Pichon, staat nerveus langs de baan met het pitbord te zwaaien. Een halve ronde verder staat vader Everts zenuwachtig op zijn onafscheidelijke chronometer te kijken. Het publiek raakt in extase door de scherpe duels.

Stefan Everts heeft even ervoor de MX2 op zijn naam geschreven en staat nu perfect onder stoom om het duel met de Suzuki-rijder aan te gaan. Het is de periode dat er maar één reeks per GP gereden werd. Hou ook Joël Smets in de gaten. Hij dondert in de eerste ronden van zijn KTM en moet als laatste weer de baan op. Smets boendert met een rotvaart over de Kärntenring en zou nog knap vijfde worden. Maar geniet u vooral van het duel tussen Everts en Pichon.

Foto: Mickael-pichon.com