Published On: 06/11/2019

Mitch Payton is zonder twijfel een grote meneer in de motorcross. Over de grote plas is hij één van de strafste namen uit de hele motorcrossindustrie. Tijdens de World Vet Motocross Championship afgelopen weekend in Glen Helen ontving Payton de prestigieuze Edyson Dye Lifetime Achievement Award.

Op 17-jarige leeftijd won hij de District 37 125cc desert racing Championship. Een jaar later nam zijn leven een dramatische wending toen hij in een gelijkaardige race crashte en voor het leven verlamd werd. Mitch liet het niet aan zijn hart komen en wou verder doen in de motorcosswereld. Hij nam een oude Husqvarna-shop over en stampte even later het merk Pro-Circuit uit de grond. De naam klinkt wereldwijd als een klok en dat heeft alles te maken met de uitlaten die hij vervaardigd.

Ook is Payton nadien erg succesvol als teameigenaar. Hij is wellicht één van de strafste tuners wereldwijd in de motorcross. In de video zie je heel wat grote namen uit de motorcross die allemaal een woordje vertellen over Payton. Hij wordt omschreven als een warm mens, altijd bereid om te helpen en bovendien is hij niet verlegen om af en toe een flinke grap uit te halen met zijn piloten.