Published On: 24/07/2021

Op 22 juli vorig jaar werd de MX gemeenschap geschokt door het voortijdige verlies van Dirk Geukens. De voormalige Belgische kampioen was nog steeds actief in de Motorsport als trainer/begeleider binnen Motorsport Vlaanderen. Om de geliefde Kempenaar in onze herinnering te houden, hebben we de onderstaande toffe clip uit de oude doos getoverd!

Geukens stond niet bekend om straffe uitspraken of veel show. De nuchtere Kempenaar kende een moeizame start in het WK 500cc van 1991. Na zijn straffe derde plek in 1990 -als privérijder nota bene- en zijn eerste Belgische 500cc titel- waren de verwachtingen bovendien hoger dan ooit. Dirk deed echter waar hij best in was. Niet klagen en gene show, maar de mouwen opstropen en vechten voor wat je waard bent!

Tijdens de 8ste ronde van het halfliter WK zorgde hij voor de kentering in Hawkstone Park. Dankzij een zege in de eerste manche en een derde plaats in race twee pakte hij dertig jaar geleden de tweede GP zege uit zijn carrière. Dat we ‘m verdorie missen… Heb jij mooie herinneringen aan Dirk of een bijzonder verhaal? Laat het ons weten in de commentaar onder deze post.