Published On: 05/10/2020

Wat kan er nog gezegd worden over dit icoon uit de motorcross? Heel veel zo blijkt want in de video zetten heel wat andere toppers Roger De Coster op een voetstuk. En dat is terecht want wat hij verwezenlijkt heeft in de breedte van de sport is niet min.

De Coster won vijf wereldtitels maar wat hij nadien deed is minstens even straf. Zijn kwaliteiten zijn zo divers dat hij ook hoge ogen gooide als teammanager, ontwikkelaar, testrijder en als talentscout. Hij heeft een oog voor jonge rijders met talent en weet hen te begeleiden tot de absolute top. De lijst met namen is lang, erg lang. Hij startte zijn carrière op een Flandria en reed nadien op CZ, Suzuki en Honda.

Roger De Coster is nog steeds actief bij KTM als Director of Motorsports in North America en op 76-jarige leeftijd is zijn begeestering voor de sport nog altijd even indrukwekkend. Hij wordt bewierookt door Ricky Johnson, Harry Everts, Troy Lee, Gerrit Wolsink, Sylvain Geboers, Bob Hannah en vele anderen. Zijn voetafdruk in de motorcross is immens en dat wordt in de video terecht in de verf gezet.

Foto’s: archief