Published On: 08/01/2022

De motorcrossliefhebbers die er bij waren zullen zich zeker deze grand-prix herinneren. Op zaterdag 29 juli en zondag 30 juli 2000 werd er vlak naast het kanaal in Grobbendonk een GP motorcross gereden. De organisatie had letterlijk bergen werk verzet om een mooie GP voor te schotelen.

Op zaterdag was er op dezelfde locatie een GP 125cc. Een extreem zwaar onweer zette de omloop in een mum van tijd onder water. De wedstrijd werd gewonnen door Jamie Dobb die de Zuid-Afrikaan Grant Langston afhield. Het was meer zwemmen dan motorcross maar de wedstrijd ging wel door. Het circuit was over bijna de gehele lengte ondergelopen door de massa water die er gevallen was. Iedereen die er was op zaterdag vroeg zich af of het circuit de dag nadien berijdbaar zou zijn.

Groot was hun verbazing op zondagochtend toen ze een perfect geprepareerd circuit terugvonden. De organisatie had overal diepe gaten gemaakt met een graafmachine en het water dat erin liep naar het kanaal gepompt. Deze GP stond ook wat in het teken van de terugkeer van Stefan Everts. Hij blesseerde zich vroeg in het jaar en kon zich voor het eerst tonen aan het grote publiek in eigen land.