Published On: 21/02/2021

Het lijkt erop dat het intrekken van de vergunning van het motorcrosscircuit in Olmen een serieuze wake-up call is voor iedereen die rechtstreeks en onrechtstreeks betrokken is met de sport. De Limburgse regionale zender TVL schonk aandacht aan het feit dat nu ook de buurtbewoners in de bres springen voor HondaPark.

Die zijn er een petitie gestart om het motorcrosscircuit HondaPark open te kunnen houden. Het motorcrossterrein ligt pal op de grens van Ham en Olmen en moet de deuren sluiten nu de Raad van State de vergunning heeft ingetrokken na een klacht van een natuurvereniging over geluidsoverlast.

Tot nu toe was er op het crossterrein een maximum geluid van 106 dB toegelaten. Maar de Raad van State heeft nu beslist dat de organisatie zich moet houden aan de algemene geluidsnormen die veel lager liggen, rond de 50 dB. En dat is onmogelijk volgens HondaPark. Daar vrezen ze dat deze beslissing een bom legt onder de volledige Belgische motorsport. U ziet gesprekken met o.a. uitbater Marc Dammen, Joël Smets en Pierre Schroyen.

Tekst: TVL en Danny Hermans
Foto: archief