Published On: 16/07/2021

Voor grote organisaties zoals de Vets MXdN in Farleigh Castle is het niet gemakkelijk om in deze coronacrisis een degelijke organisatie neer te zetten. De Britse regering heeft een verklaring uitgegeven die vanaf maandag 19 juli van kracht wordt. Daardoor zal de organisatie van het evenement wat makkelijker worden.

Voor de buitenlandse piloten is dit belangrijk nieuws. Indien ze naar het VK reizen vanuit een land met code oranje gelden nu de onderstaande regels. Vanaf maandag 19 juli hoef je niet in quarantaine bij aankomst in Engeland of een dag 8 COVID-19 test te doen, zolang je:

  • Volledig gevaccineerd bent volgens het Britse vaccinatieprogramma
  • Niet in een land met code rood bent geweest in de 10 dagen voor uw aankomst in Engeland
  • Volledig gevaccineerd betekent dat u uw laatste dosis van een goedgekeurd vaccin ten minste 14 dagen voor de datum waarop u in Engeland aankomt heeft gehad.
  • U moet verklaren dat u volledig gevaccineerd bent op uw Passenger Locator Form.
  • Een bewijs van uw vaccinatiestatus laten zien aan uw vervoerder (veerboot, luchtvaartmaatschappij of trein) wanneer u reist

Kinderen jonger dan 18 jaar die naar het VK reizen zijn vrijgesteld van quarantaine en het afleggen van de test op dag 8. Als u niet volledig bent gevaccineerd in het kader van het Britse vaccinatieprogramma, moet u bij aankomst in quarantaine gaan en zowel de covid PCR-test op dag 2 als die op dag 8 ondergaan. Kaartverkoop is mogelijk vanaf 1 augustus.