Published On: 26/11/2021

Gisteren brachten we het nieuws dat Dave King en DocWob een volgende editie van de populaire Vets MXdN plannen in Foxhill. Een paar uur later stond er dan plots te lezen op de website van de “oude” organisatie dat er nog steeds een VMXdN zal plaatsvinden in Farleigh Castle.

 

 

Verwarring troef dus en daarom gingen we op zoek naar extra informatie. Feit is dat er een VMXDN-evenement nieuwe stijl komt op het legendarische GP-circuit Foxhill. Het evenement wordt georganiseerd door Dave King, de voormalige organisator van de Vets MXdN in Farleigh Castle, en Doc Wob die in de loop der jaren voor veel bekende rijders motoren heeft geleverd. De Langrish club zal dit nieuwe evenement organiseren op 27-28 augustus 2022.

Er is geen informatie over wat er zal gebeuren met de “oude” Vets Nations in Farleigh Castle, die onlangs afscheid nam van King. Maar het evenement is al gepland om door te gaan als normaal op Farleigh op 11-12 september. Wij staken ons licht op bij iemand van de oude organisatie van Farleigh en vroegen hem om opheldering.

 

 

Jon Truman:Dave King brak met de organisatie in Farleigh en gaat zelf een VMXdN organiseren op 27 en 28 augustus in Foxhill. Het is wel zo dat Dave de ACU nodig heeft en toelating zal moeten krijgen van hen. Hij gaat de VMXdN zonder Twinshocks organiseren, meer weet ik ook niet. De inschrijvingen voor Farleigh Castle starten zoals altijd op 1 februari.

Verwarring troef dus in Engeland met twee nagenoeg dezelfde organisaties op enkele weken tijd. De vraag is hoe dit verder moet want de meeste rijders zullen een keuze maken tussen één van de twee organisaties. Enkele rijders zoals Mike Brown zouden al toegezegd hebben voor de organisatie in Foxhill. De organisatoren mikken op de grote namen van de laatste jaren zoals Ryan Villopoto, Zach Osborne, Josh Hill, maar ook op de gepensioneerde GP-rijders Antonio Cairoli, Kevin Strijbos en huidige Britse rijders zoals Tommy Searle, Jake Nicholls en Mel Pocock.

 

 

Doc Wob:Dit is een gloednieuw evenement en we streven ernaar om de klassen meer in lijn te brengen met wat we denken dat rijders nu willen. Dat zijn modernere motoren, die in sommige gevallen door jongere rijders bereden kunnen worden, en het circuit dat deze rijders het meest associëren met de legendarische GP’s van de jaren negentig is Foxhill. We willen dat het evenement een grote terugblik is op de GP’s van de jaren 1990, met een geweldige sfeer, een kermis, een biertent en natuurlijk geweldige motoren en races.

Details over de klassen zullen in januari bekend worden gemaakt, maar sommige klassen zullen waarschijnlijk tweetakten bevatten die tot 2008 zijn gebouwd, zodat de laatste generatie Japanse motoren aan bod komt. Er zullen waarschijnlijk Evo klassen zijn, Super Evo en zelfs jonger dan Super Evo. De klassen zullen leeftijdsbeperkingen hebben, maar het is waarschijnlijk dat de latere motorfietsklassen open zullen staan voor jongere rijders. Er zijn geen plannen voor reeksen met oudere twinshocks aangezien het circuit speciaal voor Evo-motoren zal worden ontworpen.

Foto’s: Adam Duckworth