Published On: 05/04/2022

Voor het eerst sinds 2019 zal het starthek weer vallen voor een volwaardig seizoen oldtimercross. Het populaire Belgisch kampioenschap voor oude motoren heeft nog niks van zijn flair verloren, integendeel, er wordt steeds harder gevlamd op die oude machines.

Nu zaterdag zal de eerste wedstrijd van deze competitie gereden worden in Tildonk bij Haacht. De wedstrijd is een klassieker op de oldtimercross kalender en wordt georganiseerd door MC Cauberg, de werkgroep BOTC, de VLM en Motorsport Vlaanderen. Andermaal zullen er vijf reguliere reeksen onderverdeeld in dertien categorieën van start gaan aan de Kasteeldreef. U kan op vrijdag inschrijven in de tent van 18u30 tot 20u en op zaterdag van 7u tot 9u. Ook als je inschreef via Moto Inside moet je je even melden aan de inschrijftafel en 2 euro betalen. Dit bedrag is te betalen door de vergunninghouders en dient om na de competitie een kampioenenfeest te kunnen organiseren.

Toch nog even aanstippen dat een milieumat verplicht is onder elke motor en dat de motor afspuiten verboden is. Zorg ook voor een voldoende gedempte uitlaat want onze sport ligt onder vuur als nooit tevoren. Het rennerspark zal openen op vrijdag om 15u. GPS-adres: Kasteeldreef, 3150 Haacht. Download hier de afdrukbare timing. De prijsuitreiking van de oldtimers zal in de feesttent plaatsvinden om 18u30.

Foto: archief