Published On: 03/05/2022

Voor het eerst zullen de oldtimercrossers aan het starthek staan in de Limburgse gemeente Sint-Huibrechts-Lille. Nu zaterdag 7 mei wordt er de derde wedstrijd van het Belgisch kampioenschap gereden.

In een eerder dit jaar gepubliceerde kalender stond er Kinrooi ingevuld maar daar was er geen landbouwgrond ter beschikking op dit ogenblik. De wedstrijd in Sint-Huibrechts-Lille wordt georganiseerd door het Everts MX Team, JSRacing, de werkgroep BOTC en de VLM.

U kan op vrijdag inschrijven in de tent van 18u30 tot 20u en op zaterdag van 7u tot 9u. Ook als je inschreef via Moto Inside moet je je even melden aan de inschrijftafel en 2 euro betalen. Dat bedrag zal worden gebruikt om in oktober de befaamde Nacht der Kampioenen te kunnen organiseren. Het leuke nieuws is dat net zoals in Lummen we ook dit weekend een apart rennerspark krijgen voor de oldtimers. Het rennerspark zal vrijdag openen vanaf 16u.

De organisatie zal dit weekend ook zelf de catering verzorgen en de frituur uitbaten. Die is al open op vrijdagavond van 17u30 tot 21u30. Er zijn enkele aandachtspunten die in acht moeten worden genomen:

  • Gebruik van een barbecue is niet toegestaan.
  • Blijf aub uit de bossen.
  • Ook niet parkeren in de bossen.
  • Gebruik uw milieumat onder de motor.

De afdrukbare timing kan je hier downloaden. De prijsuitreiking voor de oldtimers is omstreeks 18u30 in de feesttent. Het GPS-adres is: Peerderbaan, 3910 Sint-Huibrechts-Lille, Pelt.

Foto: Tim Van Echelpoel