Published On: 01/06/2022

Nu zondag 5 juni zullen de oldtimercrossers voor het eerst de taalgrens overtrekken voor een confrontatie op Waalse bodem. Het is ook voor het eerst dit jaar dat de organisatie in handen is van de VMCF.

Samen met het feestcomité van Moresnet wordt er de vijfde wedstrijd van het BK oldtimercross georganiseerd en dit op Pinksterzondag. Het mooie en uitdagende circuit “Schimper” is een klassieker op de oldtimercrosskalender. Het rennerspark zal openen op zaterdagochtend om 9u. Degene die al op vrijdagavond arriveren zullen elders een plekje moeten zoeken.

 

 

We maken graag nog eens melding van het feit dat er bij wijze van test dit jaar jongere motoren worden toegelaten in de 125cc klasse. Een machine met waterkoeling, monovering en een schijfrem vooraan worden toegelaten tot de competitie. De maximale vorkdikte is 43 mm. Een schijfrem achteraan is niet toegelaten en de motoren dienen originele exemplaren te zijn, ombouw is dus niet toegelaten. De piloten kunnen zich inschrijven in de feesttent op zaterdag van 16u30 tot 17u30. Op zondagochtend kan dat van 7u tot 9u15. De prijsuitreiking is er omstreeks 16u30. Het GPS-adres is: Rue du Village, 4850 Moresnet. De afdrukbare timing kan je hier downloaden. Weet dat het uurschema steeds kan wijzigen op de dag van de wedstrijd.