Published On: 12/11/2017

Ook Airoh surft mee op populariteit van vintage motocross.

Eerder schreven we al over andere helmfabrikanten die een retrohelm op de markt brachten met de looks van toen en de veiligheidsvoorzieningen van nu. De bekende helmfabrikant Airoh springt mee op de kar en brengt een retro “open face” helm op de markt geschikt voor vintage motorcross. 

Airoh is een Italiaanse fabrikant van motorhelmen en ze beschermen het hoofd van vele toppers uit de MotoGP maar ook in de MXGP staan ze hun mannetje. Piloten zoals Antonio Cairoli, Glenn Coldenhoff, Jeremy Van Horebeek, Clement Desalle, Jeffrey Herlings, Marvin Musquin en Zach Osborne dragen allemaal een Airoh. Op de Eicma motorbeurs in Milaan presenteerde het merk de modellen van 2018 en daar vonden we dit pareltje terug.

De knalrode Urban “Six Days Trophy” is een open helm met een jaren ’70 design en veiligheidsstandaard van nu. Het is en ultralichte helm van ongeveer 800 gram afhankelijk van de maat. Ter vergelijking: een moderne helm van dezelfde prijs weegt gemiddeld 400 gram meer. Deze rode rakker is gemaakt van een composietmateriaal met de naam HPC (High Performance Composit). De binnenvoering is uiteraard uitneembaar en wasbaar. Deze voering is ook hypoallergeen wat betekent dat allergische reacties met de huid tot een minimum worden beperkt. Het heeft ook een dubbele D-sluiting zoals de meeste moderne crosshelmen.

Naar gelang de omstandigheden is de klep verstelbaar voor een nog beter rijcomfort. Verkrijgbare maten zijn XS, S, M, L, XL en XXL. De helm kost 239,99€ en is nu reeds leverbaar bij elke Airoh verdeler.