Published On: 01/02/2022

Twin Air viert zijn 50ste verjaardag als ’s werelds meest toonaangevende merk voor schuimluchtfilters en accessoires voor off road motoren. In 1972 kreeg de motorcrosswereld een historische boost door een revolutionair nieuw product: een twee- of meervoudig gelamineerd schuimluchtfilter!

 Wanneer gedrenkt in een speciaal ontwikkelde schuimluchtfilterolie, is er een vrije luchtstroom in de carburator mogelijk zodat de motor maximale bescherming krijgt tegen deeltjes zand, vuil en water. Intussen is Twin Air de grootste toeleverancier van luchtfilters wereldwijd. Iedereen die ooit met een crossmotor te maken heeft gehad kent de filters en heeft er zeker één of meerdere in zijn handen gehad. De vinding van Twin Air was niet alleen effectief, maar ook duurzaam, uitwasbaar en herbruikbaar. Het nieuwe innovatieve product werd het begin van het succes van het merk.

Tegenwoordig is Twin Air een gerenommeerde merknaam en de productlijn van het bedrijf evolueert en breidt zich voortdurend uit. De technologie en het ontwerp van Twin Air-filters en accessoires zijn het meest gekozen door de eindgebruiker in hun sector en zijn OEM-gespecificeerd voor meer dan 30 motorfabrikanten wereldwijd.

Twin Air streeft ernaar een leider in de industrie te blijven door haar producten en diensten voortdurend te verbeteren. Onze toewijding aan het kwaliteitsproductieprogramma ISO 9000-2015 blijkt uit ons groeiende tevreden wereldwijde klantenbestand. Twin Air deelt de voordelen van de ISO 9001-certificering met haar klanten en zijn trots op ons streven naar volledige klanttevredenheid.

Tekst: Steven van Kempen en Danny Hermans