Published On: 27/06/2018

Het alternatieve Europese kampioenschap CEMAR is toe aan hun tweede wedstrijd. Die vind plaats in het Duitse stadje Apolda op zaterdag 30 juni 2018. De wedstrijd loopt over drie reeksen voor Twinshocks, EVO’s, Jeff Smith en Ove Lundell Trophy.

Ook enkele Belgen doen mee met dit Europees kampioenschap. Het is zelfs zo dat Jos Claessens uit de Ambiorixstad Tongeren zijn leidersplaats in de klasse twinshocks moet verdedigen in Apolda. Hier vind je alvast de tussenstand van het EK na de eerste race in het Deense Aalborg. Er zal ook een ererondje gereden worden ter nagedachtenis van de voormalige Duitse wereldkampioen Paul Friedrichs. Hij overleed in 2012 en was de eerste Duitse motorcrosser die wereldkampioen kon worden.

Apolda ligt net voorbij Erfurt op 615 km rijden vanuit Brussel. Het GPS-adres is: Hermstedter Strasse, 99510 Apolda. Onderaan deze pagina vind je een video om kennis te maken met het circuit van MSC Tannengrund. Volgende week lees je hier op MXvintage alles over deze vintage motorcross in Apolda.