Published On: 23/04/2023

Het weer is beslist grillig aan het begin van het seizoen. We moeten volhouden en de moed erin houden en de beste manier om dat te doen is vooruit te kijken naar de drie dagen van het volgende weekend! Allereerst zal Gierle eindelijk de eer hebben om op zaterdag 29 april de opening van ons Belgisch Oldtimers Motocross Kampioenschap (BOTC) te organiseren. Maar dat is nog niet alles! Laten we niet vergeten dat er twee reeksen van 60 minuten worden aangeboden aan Vintage en Evo machines in het kader van het BEX, dat op maandag 1 mei plaatsvindt in Mons-Bergen, op het historische Circuit du Bois Brûlé.

De 3de Internationale Endurance van de Doudou (BEX Belgisch Kampioenschap) wordt gehouden op maandag 1 mei, met twee reeksen van 60 minuten gereserveerd voor de klassieke Vintage en Evo motoren. Voor alle rijders die hongerig zijn naar motorcross oltimers, is dit de perfecte gelegenheid om te rijden en te genieten van dit magische circuit.

Online inschrijven kan op de website van de FMB via deze link.

 

 

Het circuit bestaat voornamelijk uit zand en heeft dus het voordeel dat er motorcross kan worden beoefend, zelfs bij slecht weer! De Royal Mons Auto Moto Club bereidt ongetwijfeld een buitengewoon parcours voor, kriskras onder de bomen, met veel zorg uitgezet en met de bijzonderheid dat er meerdere keren gekozen kan worden tussen 2 verschillende secties: ofwel kort en moeilijk (hard), ofwel langer maar gemakkelijk (zacht).

 

 

Merk op dat, in vergelijking met 2022, de duur van de twee reeksen is teruggebracht van 90 naar 60 minuten en dat de 2 wedstrijden nu deel uitmaken van hetzelfde dagprogramma als het hoofd-evenement van 5 uur (moderne motoren), waarvan het succes niet meer ter discussie staat. Hier is de timing van deze zeer rijke dag!

 

 

Laten we nogmaals vermelden dat de toegang GRATIS is voor iedereen! En dat zondag 30 april gewijd is aan een ronde van de E-BIKE World Cup en het Belgian Electric Mountain Bike Championship. Dus tot ziens op zondag 30 april en maandag 1 mei voor 2 dagen plezier op het Bois Brûlé Circuit!

 

Foto’s: Manu Jacques