Published On: 23/08/2023

Je hoeft er waarschijnlijk niet meer aan herinnerd te worden! Maar de Trophée 875 des Nations vindt dit weekend plaats, zaterdag 26 en zondag 27 augustus, in Orp-Le-Grand, op het legendarische circuit van het natuurlijke en historische Circuit de La Petite Gette! Dit tweede 100% Oltimers evenement wordt georganiseerd door het dynamische AMC Orp-Le-Grand. Zoals gewoonlijk brengt MXVintage je op de hoogte van de laatste praktische en essentiële informatie voor zowel rijders als toeschouwers.

 

 

Eerst en vooral, ook al moeten we voorzichtig zijn in wat we zeggen, de Belgische motorcross lijkt eindelijk te genieten van een heropleving, de vrucht van vele inspanningen van de laatste jaren. We kunnen met recht enkele verwachtingen uitspreken, met name door de toename van grote evenementen met een Vintage tintje, die hun plaats innemen op de kalenders en op Belgisch grondgebied. Dit zijn onder andere de Namur Legend (Thierry Materne), de hervatting van activiteiten op zeer hoog niveau en de komst van Vintage motoren op het Circuit Saint-Joseph in Nismes (Amc Eau Noire Nismes/Claude Danis), en de heropleving van de Trophée 875 (Luc Maricq / Pascal Muls / Francis Stempien) in 2022, de groeiende bekendheid van ons Belgisch Kampioenschap Motocross Oltimers (BOTC), en ook de opkomst van onze 4 jonge internationale talenten (Liam Everts, Jago Geerts, Lucas en Sacha Coenen), die er opnieuw op uit zijn om MX2-overwinningen en zeker binnenkort MX1 te veroveren.

 

 

Dit alles is het resultaat van onze positieve instelling op en rond het motorcrosscircuit, zowel van de kant van de toeschouwers als van de rijders. Het is allemaal te danken aan onze vastberadenheid om ervoor te zorgen dat onze sport wordt gerespecteerd en dat onze tegenstanders het zwijgen wordt opgelegd. Daarom vragen we iedereen, meer dan ooit, om zorg te dragen voor onze omgeving (afvalbakken en afvalbeheer / respect voor de natuurlijke omgeving), of het nu in de paddocks is, langs het circuit, aan de oevers van de Petite Gette (foto’s) of rondom de site van deze prachtige 875 Trophy en natuurlijk elders op elke motorcross. We hebben er alles bij te winnen.

Hier is de informatie voor rijders en teammanagers:

Het is verplicht om langs het Welcome (secretariaat) te gaan voordat je naar het circuit gaat.
Adres: Lokaal Colombofiel, Place Joseph Grégoire, 1350 Orp-Le-Grand
Openingstijden zijn : vr 25/8 van 16u tot 22u, za 26/8 van 7u tot 22u, zo 27/8 vanaf 6u30.

De organisatoren willen jullie eraan herinneren dat alle machines verplicht moeten slagen voor de technische keuring.
De timing is als volgt: zaterdag 26/8 van 19.30 tot 21.00 uur of zondag 27/8 van 7.00 tot 8.00 uur.

Levering van transponders: zaterdag van 19.45 tot 21.00 uur of zondag van 7.00 tot 7.45 uur.

De timing van de 875 trainingssessies op zondag 27/8 is als volgt:

 

 

De timing van de races wordt aan de coureurs meegedeeld via het programma dat ze bij hun inschrijving ontvangen in het Welcome (secretariaat) (uren hierboven).

Maar let op: de races beginnen om 10.30 uur en eindigen (behoudens onvoorziene vertragingen) om 17.45 uur. De 5 heats, in de tabel hierboven, worden elk in 3 heats gelopen en volgen elkaar in dezelfde volgorde op (3 keer). De prijsuitreiking is gepland om 18.00 uur.

Over de parkeerplaatsen:

3 zones (rood en groen op de kaart / Pass A of B ontvangen op het secretariaat) zijn gereserveerd voor 875 Trophy-rijders.

1 grote zone (blauw op de kaart) is exclusief gereserveerd voor FPCNA rijders (zaterdag 26/8). Deze bevindt zich op Rue des Caïades, 4280 Petit-Hallet, 250m van de start. Deze FPCNA parkeerplaats is toegankelijk vanaf 17.00 uur op vrijdag 25/8. Alle FPCNA rijders moeten deze nieuwe parking gebruiken. Het niet naleven van de regels zal resulteren in onmiddellijke en definitieve sancties. De enige uitzondering op deze regel zijn rijders die op zaterdag racen (FPCNA) en deelnemen aan een 875 Trophy race op zondag. Zij kunnen parkeren in een van de twee 875 zones (rood of groen op de kaart), afhankelijk van de A- of B-pas die ze ontvangen bij de receptie.

Voor het publiek zijn er wegwijzers naar de parkeerterreinen voor toeschouwers, die elders liggen, niet ver van het circuit.

Merk ten slotte op dat toeschouwers met campers worden verwezen naar een zone binnen de FPCNA-parking (blauw op de kaart).

 

 

Voor toeschouwers:

De toegangsprijs bedraagt €15, zowel voor één dag als voor het hele weekend.
Tickets kunnen alleen ter plaatse worden gekocht aan de kassa’s bij de ingangen van het circuit.
Gratis voor kinderen onder de 14 jaar.
NB: Zaterdag 26/8 = Moderne Motorcross / FPCNA programma / Ook toegankelijk met je €15 toegangsprijs.
Tot slot, voor alle ontbrekende informatie, hier is de link naar de website van AMC Orp-Le-Grand.

Tekst: Manu Jacques / Foto’s en documenten: Manu Jacques en Amc Orp-Le-Grand