Published On: 13/03/2023

Van AMC Genk verkregen we de mogelijkheid om aan vrijwillige geluidsmetingen te doen tijdens de komende drie oldtimertrainingen in Genk. Het is geen verplichting maar zo krijg je een accuraat beeld van het geluid dat uw motor produceert en kan je nog aanpassingen doen voor de start van het BK oldtimercross.

Nu donderdag 16 maart wordt de eerste van drie trainingen gereden voor oldtimer solomotoren tot en met bouwjaar 1995 op de Horensbergdam. Telkens op de drie trainingsmomenten stelt AMC Genk hun meetapparatuur ter beschikking om het aantal dB’s te testen. Vanwege de FIM komt er een strengere reglementering rond het geluidsvolume dat uw motor mag produceren op de wedstrijden. Nogmaals, de metingen in Genk zijn geen verplichting maar worden wel van harte aanbevolen.

 

 

Dat maakt dat er vanaf dit jaar steeds meer geluidscontroles zullen plaatsvinden tijdens trainingen en wedstrijden. We kunnen niet anders stellen dan dat eenieder hierin zijn eigen verantwoordelijk moet nemen en het belang van dit gegeven niet moet onderschatten. Onze sport gaat kapot aan geluidsoverlast en de rijders zijn verantwoordelijk voor het geproduceerde geluid van hun machine. Een gewaarschuwd man …..

Oldtimertrainingen Genk

  • donderdag 16 maart Oldtimertraining 1
  • donderdag 23 maart oldtimertraining 2
  • donderdag 30 maart oldtimertraining 3