Published On: 14/03/2017

Pierre Karsmakers wint Veteranencross op de Heeserbergen!

Speaker Jos Vanluyd

Het is pinkstermaandag 27 mei 1985. Een aantal Belgen steken de koppen bij elkaar om een nieuw format uit te proberen. Motorcrossgoeroe Johnny Strijbos zoekt sponsorgeld bij elkaar en organiseert in samenwerking met het circuit in Lommel de allereerste Veteranenwedstrijd.

Er worden grote namen op de affiche gezet uit 8 verschillende landen. En deze namen zijn niet van de minste. Wat dacht je van Sten Lundin, Pierre Karsmakers, Joël Robert, Roger De Coster, Heikki Mikkola, Gerrit Wolsink, Jaak van Velthoven, Uno palm, Victor Lahita, Christer Hammergren, Jef Teeuwissen, Frans Slechten, Walter Baeten, Vic Geboers, Julien De Roover, Gilbert De Roover, Alex Bal, Zigmund Wisniowski, Jos Dirkx, Ronny Renders, Marcel Wiertz, Jos Vermeeren, Theopiel Jaemers en vele anderen.

Wij vonden beelden op het wereldwijde web van deze wedstrijd. Een video in drie delen doet het verhaal. Na het bekijken van de beelden konden we niet anders dan deze voor u online zetten zodat u collectief kan wegdromen naar de tijd van weleer. Het zijn gemoedelijke beelden uit het rennerspark, de voorstelling van de piloten en natuurlijk de twee reeksen. We flitsen u met een muisklik naar 1985. Geniet ook met volle teugen van Speaker der speakers Jos Vanluyd die op de achtergrond commentaar geeft op deze race en u voorziet van de bekende reclameboodschappen. Voor je de filmpjes speelt loop je best nog even langs de frituur voor een Ovi Vleessnack: Want wat Ovi maakt …. dat smaakt!!!!