Published On: 28/10/2021

Gillet, dat in 1919 het levenslicht zag na afloop van de Eerste Wereldoorlog, is de derde van de ‘Demoiselles de Herstal’ (de andere twee zijn FN en Saroléa). Van 30 oktober tot 7 november zijn er 80 modellen van het merk te zien ter gelegenheid van het 101-jarige bestaan.

De onderneming werd opgericht door boekhouder Léon Gillet, die al heel vroeg gefascineerd was door de nieuwe en meeslepende wereld van de motor en door ontwerper Fernand Laguesse. Dankzij de bekwaamheid van verscheidene liefhebbers zijn nagenoeg alle Gillet-modellen (70 à 80 modellen) te bewonderen in Autoworld van 30 oktober tot 7 november, inclusief de authentieke motoren van de World Tour ter beschikking gesteld door het Museum van Chatellerault in Frankrijk. Ook de machines van de expeditie naar Leopoldstad zullen er staan Die komen van het Museum van het Waalse Leven in Luik. Al deze machines worden aangevuld met historische documentatie en illustraties.

Praktische info:

Open van 30 oktober tot en met 7 november 2021. Autoworld, Jubelpark 11, 1000 Brussel. Tickets voor 101 jaar Gillet kan je bestellen via deze link.

Foto intro: website Gillet Herstal