Published On: 10/07/2020

De kabels van uw remmen, koppeling en gaskabel hebben af en toe smeermiddel nodig om een soepele werking te blijven garanderen. Daarvoor zijn er kleine gereedschappen in de handel verkrijgbaar. De meest bekende is het rechthoekig blokje waar je de kabel inklemt en via een kleine opening smeermiddel door de kabel spuit. Elke motorcrosser kent het probleem: het smeermiddel spuit alle richtingen uit maar zelden in de kabel. Dat probleem is nu definitief van de baan met de Motion Pro Cable Luber.

Het principe van Motion Pro is hetzelfde maar met dit systeem wordt de kabel in een gesloten behuizing ingebracht waardoor het smeermiddel geen andere richting uit kan dan in de kabel. Bovendien dient de behuizing van deze kabelsmeerder als een klein reservoir. Nadat je een hoeveelheid smeermiddel hebt ingebracht kan je met het pompje de vloeistof door de kabel heen persen. MXVintage kreeg het systeem enkele weken geleden in handen om te testen en het werkt dus echt. Het lekt niet en het smeermiddel loopt daar waar het hoort te lopen, in de kabel. Wij zijn erg enthousiast over dit gereedschap en het is in niks te vergelijken met de conventionele kabelsmeersystemen die iedereen in zijn gereedschapskist heeft liggen.

Je demonteert best de te smeren kabel. Zo vermijdt je dat vuil uit de kabel bijvoorbeeld in je carburator terecht komt. Ook koppelingskabels demonteer je best om te vermijden dat de smurrie bij bepaalde crossmotoren in de ruimte terecht komt van je ontstekingsmechanisme. De Motion Pro Cable Luber V3 zoals het tooltje officieel heet kan besteld worden bij www.mx477.be. De prijs ligt rond de 30€.