Published On: 19/08/2018

Het Belgisch kampioenschap oldtimercross komt met de wedstrijd in Huldenberg komend weekend in een laatste fase en dus wordt het tijd om troepenschouw te doen in ons eigen motorcrossteam. Het zeskoppige team heeft 2/3 van het seizoen doorlopen en we lopen even alle teamleden af op zoek naar de ups and downs.

 

Jos Mewissen

De Suzuki-rijder uit de 4takt Open-klasse is de regelmaat zelve. De immer enthousiaste Jos scoorde prima in de viertaktklasse en staat momenteel 11de in de rangschikking van het BK. Hij heeft zelfs uitzicht op een top tienplaats. Op de BMB-cross van Hasselt stond hij op het podium met een schitterende derde plaats.

 

 

Roger Jaemers

Ook op hem kan je een uurwerk gelijk zetten. De piloot uit Bolderberg komt uit in de klasse met de oudste motoren, met name de Pré 72. Hij rijdt met de bloedmooie Husqvarna 400 uit 1969, altijd een streling voor het oog. Roger staat 14de in het Belgisch kampioenschap oldtimercross.

 

 

 

Noël Jacobs

De Yamaha TT500 piloot komt uit in de 4takt Open klasse. Hij is de man die enkele jaren geleden opdook in de vintage motorcross en leerde snel de stiel. Zijn snelheid ligt dus elk jaar wat hoger. In het BK staat Noël op een fraaie 8ste plaats met uitzicht op een hogere rangschikking. In Hasselt stond hij op het podium tijdens zijn thuisrace, hij werd daar netjes tweede.

 

 

Patrick Verreckt

De ervaren Honda XL-piloot draait al jaren mee op de motorcross en kent het vak door en door. Hij kan erg hard gaan op een crossmachine maar had dit jaar met technische problemen te kampen. De machine leek krachtig genoeg maar gaf een paar keer de pijp aan maarten. Patrick staat toch nog 6de in het BK. Op de cross in Hasselt was hij ijzersterk en won in de 4T-klasse.

 

 

Danny Hermans Teammanager en Fantic-piloot was even uit pensioen gekomen om met de experimentele Fantic Caballero Titanium een gooi te doen naar een podiumplaats in de 50cc-klasse. Hij stond tot zijn eigen verbazing elke wedstrijd op het podium in het BK. In de tussenstand staat hij tweede achter merkgenoot Wim Verrezen. Danny crashte hard in de eerste reeks te Hasselt en moest opgeven met een dubbele breuk aan de rechter elleboog. Zijn seizoen zit er dus op. Voortaan zal hij zich toeleggen op MXVintage, de samenwerking met MXMag.be en het eigen motorcrossteam.

 

 

Marco Martens

De Limburger uit Diepenbeek is dit jaar de man in het team met ambities. Hij kreeg in de loop van het seizoen terecht de bijnaam “BSA-beul” door zijn gekende rijstijl. Marco gaat altijd tot het uiterste en staat dan ook mooi aan de leiding in de klasse Pré 72. Hij heeft een ruime voorsprong in het BK en zonder pech gaat hij hoog scoren op de Britse viertakt. Marco won ook zijn klasse met overtuiging op de cross in Hasselt.

 

 

Er resten nog zes wedstrijden in dit populair Belgisch kampioenschap. We geven jullie nog even de wedstrijdkalender mee van die zes races.

  • 25 augustus     Huldenberg         VMCF (VOR)
  •  01 september  Kampenhout       JMS   (EOT)
  •  08 september  Kersbeek              VMCF (VOR)
  •  15 september  Broechem            JMS   (EOT)
  •  22 september  Wambeek            VMCF (Team Trofee) (VOR)
  •  29 september  Reet                       JMS   (EOT)