Published On: 11/09/2022

Deze namiddag is de vierde reeks en laatste reeks gereden van de Vets MXdN. Team Belgium van Danny Scheers scoorden erg regelmatig in de vier reeksen en wonnen zo de 2022-editie van de Vets MXdN. Proficiat aan Wim Couwberghs, Laurent Lacasse, Filip Van Dijck en Steve Ramon. De Brabançonne schalde opnieuw over de vallei van Farleigh Castle.

Danny Scheers gokte vooraf op de keuze om maar met één twinshock-machine aan te zetten. Dat leverde meteen 20 strafpunten op maar door de erg puik gereden reeksen van het viertal konden ze toch deze Naties winnen. Team England werd tweede voor Team Wales. Het favoriete Team USA werd slechts vierde. Brad Anderson werd individueel winnaar over de vier heats want hij won er drie van de vier. De laatste reeks werd trouwens gewonnen door de Amerikaan Broc Tickle.

 

Een fiere Laurent Lacasse poseert achter zijn Husqvarna

In de individuele reeksen wist Genkenaar Ronny Lambrechts een vierde plaats in de eindstand te scoren in de klasse Twinshocks -50. Een valpartij gisteren deed hem de das om zodat hij net naast een podiumplek greep. Jonas Hamels scoorde een mooie zevende plaats in de eindstand. Danny Scheers werd dan weer fraai tweede in de eindstand van de Twinshocks +50. Hij had evenveel punten als eindwinnaar Willie Burgess maar de Brit won vanwege een beter resultaat in de laatste reeks. In de klasse EVO +50 werd Scheers vierde in de eindstand. Alle resultaten van de VMXdN kan je nalezen op Mylaps.

Eindstand Vets MXdN Farleigh Castle

 1. Team Belgium
 2. Team England
 3. Team Wales
 4. Team USA
 5. Team Great Britain
 6. Team Northern Ireland
 7. Team North of England
 8. Team South West
 9. Team Canada
 10. Team Northern Ireland B

 

Eindstand EVO 250

 1. Jamie Skuse
 2. Lewis Abbott
 3. Steve Bixby

Eindstand Super EVO

 1. Brad Anderson
 2. James Barnwell
 3. Paul Burn

Eindstand All 125

 1. John May
 2. Tom Church
 3. Ben Griffith

Eindstand EVO Open

 1. Broc Tickle
 2. Michael Ogden
 3. Paul Johnston

Eindstand EVO +50

 1. Gary Hoptrough
 2. Danny Blakeley
 3. Robin Dohlman
 4. Danny Scheers

Eindstand Twinshocks +50

 1. Willie Burgess
 2. Danny Scheers
 3. Howard Stanfield

Eindstand Twinshocks -50

 1. Luke Hill
 2. Matt Nash
 3. Martin Jones
 4. Ronny Lambrechts