Published On: 15/08/2021

De halfoogstklassieker op de Keiheuvel in Balen is er eentje om te koesteren. Dit circuit spreekt tot de verbeelding en doet de motorcross alle eer aan met grote namen die elk jaar op de affiche prijken. En dit jaar stonden daar zelfs de oldtimercrossers op.

De gezellige drukte op de Keiheuvel werd benadrukt door de zon die eindelijk nog eens present gaf. Twee reeksen oldtimers werden uitgenodigd om in het zware zand van jetje te geven. De Pré 95 jongens waren eerst aan de beurt. Sven Breugelmans was te sterk voor de rest van het deelnemersveld en won op zijn Honda CR500 beide reeksen.

Bij de Twinshocks was het wel strijden tot op de meet. Steven Peeters op de Maico nam de kop in de eerste reeks maar kreeg dan problemen met een defect schakelpookje waardoor hij Brenda Wagemans op de Husky moest laten voorgaan. Wagemans won de reeks voor Peeters en Marijn Gilis.

In reeks twee was Steven Peeters weer goed uit de startblokken gekomen en liet dan niemand meer in zijn buurt komen. Peeters won de reeks voor Wagemans en werd dan dankzij een betere tweede reeks ook eindoverwinnaar op de Keiheuvel. Pechvogel van de dag was OVI-rijder Ronny Lambrechts. Hij raakte in reeks één niet weg van het starthek met een defecte bougie en kreeg in de laatste ronde van de herneming af te rekenen met kettingbreuk terwijl hij op een tweede plek reed.

Alle resultaten vindt je terug via Mylaps.

Foto: Manu Jacques