Published On: 29/05/2021

De tienvoudige wereldkampioen heeft weer wat stappen in de goede richting gezet na de abrupte en niks ontziende malaria-aanval van 2018. Vandaag kroop hij voorzichtig weer op een crossmotor om wat “gevoel” op te doen bij hem thuis op de oprit.

Het is geweldig om te zien hoe Everts met een enorme vechtlust verkrijgt wat hij zo graag wil. De eerste meters op de motor waren bovendien erg stijlvol want hij deed dit aan boord van een regelrechte oldtimer crossmotor. We konden niet zien van welke makelij de oude machine was maar een beauty was het alleszins.

Op 7 december 2018 moesten we het trieste bericht de wereld insturen dat The Legend vocht voor zijn leven na een besmetting door de malariamug tijdens een liefdadigheidswedstrijd in Congo. Everts verloor hierbij acht tenen tijdens de daaropvolgende ingrepen om erger te voorkomen. De redactie van MXVintage wenst hem alle geluk toe en hoopt stiekem dat hij binnen afzienbare tijd met een oldtimer crosser zal verschijnen op een motorcrosscircuit.