Published On: 25/01/2019

Zonet kregen we het persbericht binnen dat Stefan Everts weer thuis is. Hij is ontslagen uit het revalidatiecentrum van Pellenberg om thuis verder te herstellen van de malaria-aanval. Zijn herstel verliep voorspoediger dan verwacht en daarom mocht hij twee weken eerder naar huis.

Twee maanden geleden werd de wereldkampioen getroffen door een extreem zware malaria-aanval tijdens een liefdadigheidswedstrijd in Congo. Het ging in een rotvaart de verkeerde richting uit waardoor hij al snel van het Jessa ziekenhuis in Hasselt overgebracht werd naar de intensive care in Leuven. Daar werd Everts in een kunstmatige coma gehouden om het herstel alle kansen te geven. Zijn leven hing aan een zijden draadje maar ook deze beproeving doorstond hij. Hijzelf noemt het zijn elfde wereldtitel.

Everts: “Die momenten moeten zwaar geweest zijn voor Kelly en de kinderen. Het meeste heb ik zelfs niet bewust meegemaakt. Ik heb nog nooit van zover moeten terug komen, al mijn spieren zijn weg.

Op het eerste zicht lijkt er geen blijvende schade te zijn van de malaria maar blijkbaar zijn de tenen het grootste probleem. Die zijn nog steeds zwart omdat er geen bloedtoevoer meer was. Everts houdt er rekening mee dat het eventueel niet meer goed komt met die tenen. De dokters zijn daar duidelijk over. De kans bestaat dat één of meerdere tenen of stukjes ervan moeten worden geamputeerd. Maar Everts gaat ervan uit dat de tenen zich zullen herstellen.

De malaria die toesloeg kon zich snel verspreiden in het lichaam omdat hij geen milt meer heeft. Deze fungeert als een soort filter waardoor de malariaparasiet ongehinderd kon woekeren. Vader Harry heeft voorlopig de taken van zoonlief overgenomen tot hij weer beter is en samen met Liam weer naar de cross kan.

Wij wensen Stefan Everts een voorspoedige revalidatie toe.