Published On: 19/12/2016

Maico-piloten deden het prima tijdens het Belgisch kampioenschap oldtimercross.

Maico MX Team Transverhaegen

De tijd vliegt. Het seizoen MX 2016 voor de oldtimers van het Belgian Old Timer Championship (BOTC) is weer voorbij. Het Maico MX Team Transverhaegen was er zoals de vorige jaren onder leiding van bezieler en manager Walter Verhaegen ook bij met volgende rijders: Adamandopoulos Jani nr 75 Twin Shocks -50 j, Driessen Peter nr 6 Twin Shocks -50j, Nuyts Eddy nr 34 Twin Shocks +50j, Nuyts Kenny nr 4 Pré 77 – 55j, Van Den Broeck Ivan nr 7 Pré 77 +55j en Vintea Iurie nr 1 Pré 77 -55 j.

De mooi gerestaureerde Maico’s uit de jaren 1970/1980 netjes voorzien van de stickers met reclame voor de sponsors en de rijders in hun rood-gele outfit vielen op in het deelnemersveld. Door goede contacten en de prima verzorging van de publiciteit verkreeg Walter Verhaegen opnieuw de medewerking van volgende sponsors voor de ondersteuning in 2016: TRANSVERHAEGEN, DENICOL LUBRICANTS, LUBACO BANDEN, GREGOOR IVECO, GG DESIGN, TWIN AIR FILTERS, BENEPARTS bvba Truck & Trailer Parts.

Het seizoen verliep zeer goed en zonder problemen voor Iurie Vintea en Peter Driessen, beiden kampioen in hun klasse. Jammer genoeg werd Ivan Van Den Broeck weer geconfronteerd met tegenslag en kon slechts enkele wedstrijden rijden. Hieronder een overzicht van het voorbije seizoen.

Walter Verhaegen

Verhaegen Walter, startnummer 399, twinshocks +55 jaar Leeftijd 64 jaar en de teammanager. Hij had de voorbereiding met o.a. de kledij, de sponsorstickers en steun voor de rijders weer helemaal in orde gebracht. Puik werk. In naam van de rijders een gemeende en hartelijke dank aan Walter en ook aan zijn echtgenote Ingrid. Zij waren er bij op alle wedstrijden om hun rijders te helpen en voor het aangename gezelschap. Walter had voor hem zelf ook weer een Maico opgebouwd en reed enkele trainingen mee om zich te amuseren. De snelheid zat er terug in maar Walter verkoos om geen wedstrijden te rijden.

Adamandopoulos Jani, startnummer 75, twinshocks -50 jaar Jani ondervond nog steeds de naweeën van zijn beenbreuk in 2015. Daardoor was het voor hem nog zoeken naar het juiste motorgevoel en zelfvertrouwen. Jani reed niet alle wedstrijden. Degene die hij wel reed was hij steeds in de buurt van de top 5 in zijn klasse, ondanks de sterk toegenomen concurrentie in de twinshock klasse. In het Belgisch kampioenschap eindigde Jani 5de en een 6de plaats werd behaald in Eddy’s Oldtimer Trophy.

Driessen Peter, startnummer 6,twinshocks -50 jaar Peter miste de eerste wedstrijd van het seizoen maar hij kon de overwinningen behalen in alle andere wedstrijden, ondanks de toegenomen concurrentie in de sterk bezette twinshock klasse. Peter kende geen noemenswaardige problemen dit seizoen en won in zijn klasse het Belgisch kampioenschap. Door de ene gemiste wedstrijd werd Peter 2de in Eddy’s Oldtimer Trophy.

Nuyts Eddy, startnummer 34, twinshocks +50 jaar 61 jaar ondertussen. Het seizoen verliep niet helemaal zoals gewenst. De pijn van een aanhoudende tenniselleboog, een dijkwetsuur en een opspelende slechte knie berokkende hem last in meerdere wedstrijden. De laatste wedstrijd van het seizoen diende hij hierdoor ook te missen. Niettegenstaande stond hij bijna alle wedstrijden op het podium en eindigde 2de in het Belgisch kampioenschap en 3de in Eddy’s Oldtimer Trophy. Eddy nam ook deel aan de 2 wedstrijden van het Eurovintage Championship (Rhenen en Koningshooikt) en daarin werd een 3de plaats behaald.

Van Den Broeck Ivan, startnummer 7, pré 77 +55 jaar Na een maandenlange afwezigheid in 2015 was Ivan terug present in 2016. Aan snelheid en wilskracht had hij niets ingeboet en de eerste wedstrijden reed hij als vanouds weer vooraan. Hij was ongenaakbaar in 2 van de 3 eerste wedstrijden en 1 ervan had hij mechanische problemen. Hij was weer op weg naar een succesvolle campagne maar opnieuw diende Ivan de handdoek in de ring te gooien wegens terug opduikende medische redenen. Eens deze waren overwonnen, startte Ivan opnieuw. Won ook de eerste wedstrijd waarin hij terug deelnam, maar de volgende sloeg het noodlot weer toe. Een zware val in Koningshooikt en zware kneuzingen als gevolg daarvan weerhielden Ivan om nog te rijden in 2016. Door de weinig gereden wedstrijden kon Ivan natuurlijk geen goed resultaat behalen in de diverse klassementen.

Nuyts Kenny, startnummer 4, pré 77 -55 jaar Wegens een druk werkschema met veel weekendwerk en ook renovatiewerken aan zijn huis, reed Kenny slechts enkele wedstrijden in 2016. Halfweg het seizoen vond hij opnieuw de motivatie, reed een beperkt aantal wedstrijden en beleefde er plezier aan. Hij leek van in het begin op zijn pas gerestaureerde Maico 440 cc wel een goed ritme te pakken te hebben en leverde enkele geanimeerde “battles” met zijn strijdmakkers. Een 14de plaats in het Belgisch kampioenschap en een 10de plaats in Eddy’s Oldtimer Trophy werden door hem behaald.

Vintea Iurie, startnummer 1, pré 77 -55 jaar Nieuw lid van het Maico MX Team Transverhaegen was Vintea Iurie. Hij reed met een Maico 1977 die hem ter beschikking werd gesteld door Ivan Van Den Broeck. Iurie was steeds vooraan te vinden en won slechts 3 wedstrijden niet, waarin hij 2de werd. De enkele wedstrijden die Ivan reed, waren beiden vaak in strijd tegen mekaar. Iurie werd zonder problemen Belgisch kampioen en won ook de Eddy’s Oldtimer Trophy.

In naam van het Maico MX Team Transverhaegen en van de rijders danken wij alle sponsors voor hun steun aan het team en alle supporters en sympathisanten voor hun aanwezigheid op de wedstrijden. Tot in 2017 bij leven en welzijn.

 

Eddy Nuyts

05/12/2016