Published On: 11/06/2020

Met de terugkeer van de competitie waarop rijders en fans zo lang gewacht hebben, brengt Scott nog ander goed nieuws, met een knipoog naar de heropstart van de competities. 50 jaar geleden maakte Scott immers zijn intrede met zijn eerste crossbril. De Gold Edition viert de komst van Scott in het motorcross en de vele overwinningen die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn.

Met de introductie van een speciale serie van de beroemde bril van de Zwitserse fabrikant, komt de Prospect bril in een Gold Edition om opnieuw aan te knopen met de overwinning na een lange periode van inactiviteit. Deze nieuwe versie komt het bestaande Prospect gamma verrijken.

De Prospect montuur, dé referentie bij Scott

Met 50 jaar ervaring in het maken van motorcross brillen, verbindt SCOTT er zich toe om constant te ontwikkelen, gebruik makend van de nieuwste technieken en materialen, om hoog performante producten te kunnen leveren. In 2018 werd de Prospect gelanceerd met het oog op een hoger comfort en een betere functionaliteit maar vooral ook met het doel het grootst mogelijke gezichtsveld op de markt te bieden.

Dit kon bewerkstelligd worden door een aangepaste architectuur van de montuur met meer hoogte bovenaan en een lagere structuur over de neus. Het framewerk van de montuur kreeg een fijnere structuur, want hoe dichter de lens zich bij de ogen bevindt, hoe groter het gezichtsveld. Het periferisch zicht wordt tenslotte ook nog verbeterd door de gebogen structuur van de lens. Op de Prospect gebruikt SCOTT een nieuwe lens die 1 mm dikker is en als bijzondere kenmerken de vier fixatiepunten heeft. Deze gaan doorheen de lens, waardoor ze niet los kunnen komen bij een val. Vier inkepingen vergemakkelijken ook het wisselen.

Het Prospect-frame is voorzien van adaptieve bevestigingen voor de elastische band op de montuur. Ze bieden een uniforme pasvorm door zich aan te passen aan de vorm van de helm. De nieuwe drievoudige schuimlaag (twee lagen + een ‘NoSweat’ anti-transpiratielaag), zorgt voor meer comfort. De laatste ‘NoSweat’ laag in microvezel absorbeert het vocht sneller en verhindert dat het zweet in de bril kan lopen. De Prospect is compatibel met het WORKS Roll-offs systeem, een clip-on bevestigingssysteem waarmee de rollen snel en zonder gereedschap in de houders kunnen worden bevestigd.

 

Voor meer technische informatie: https://www.scott-sports.com/fr/fr/page/prospect-goggle

Technische kenmerken:

 • Montuur type Prospect
 • Extra groot gezichtsveld
 • Vergrendelingssysteem op lens
 • Articulerende bevestigingspunten
 • Schuimrand in drie lagen NoSweat
 • NoFog Anti damp laag op de lens
 • Silicone antislip laag aan binnenzijde van elastische band
 • Enkele WORKS SCOTT TruView lens
 • Inclusief tasje in microvezel
 • Neusbescherming
 • Heldere vervanglens inbegrepen

Aanbevolen publieksprijs: 119 €
Contact: IP Store powered by Bihr – www.ipstore.be
Uitsluitend voor België