Published On: 15/01/2021

Om het jaar 2021 sterk in te zetten, brengt SCOTT een limited edition SCOTT x Pro Circuit uit, en dit om drie decennia van succesvolle samenwerking met het Californische team te vieren. Met meer dan 275 overwinningen op 31 seizoenen, is het partnership immers vruchtbaar gebleken en heeft het bijgedragen tot een sterke en duurzame relatie die zowel op de op de sterkste als moeilijkste momenten steeds is overeind is gebleven.

Mitch Payton, eigenaar van het Pro Circuit team : “Doorheen het seizoen hoor je steevast renners klagen over problemen met hun crossbrillen, maar bij SCOTT hebben we dat nooit voorgehad. Het is zowat het enige waar ik me nooit zorgen over heb moeten maken. Ik bedank SCOTT daar ook voor, we zijn al 30 jaar samen en we gaan door! »

Het in 2018 gelanceerde Prospect-frame is niet alleen ontwikkeld om meer comfort en functionaliteit te bieden, maar bovenal ook om het grootste gezichtsveld op de markt te kunnen claimen. Voor de Pro Circuit 30 Years limited edition werd de kleurstelling gebaseerd op het Pro Circuit debuut, namelijk geel en blauw met een retro SCOTT logo en een specifiek embleem op de hoofdband.

Over het Prospect-frame.

De Prospect profiteert van een groter gezichtsveld dankzij een geoptimaliseerde raamwerkarchitectuur met onder andere een grotere schermhoogte en een verlaagde neusinkeping. Aan de andere kant werd het frame fijner, immers hoe dichter de lens zich bij de ogen bevindt, hoe groter het gezichtsveld en dit dankzij een optimaal perifeer zicht dat wordt bekomen door het gebogen scherm. De lens is overigens nieuw en 1 mm dikker, met als specifieke bijzonderheid de 4 bevestigingspunten. Ze lopen door de lens heen, wat voorkomt dat het bij een val loskomt. De 4 inkepingen voor de verankering vergemakkelijken ook het wisselen.

Het Prospect-frame heeft ook aanpasbare bevestigingen voor de elastische hoofdband. Ze bieden een uniforme ondersteuning door zich aan te passen aan de vorm van de helm. De nieuwe drievoudige laag gezichtsschuim (twee lagen + een “NoSweat” anti-transpiratielaag), zorgt voor meer comfort, de “NoSweat” buitenlaag in microvezel absorbeert het vocht sneller en verhindert dat zweet in het masker loopt. De Prospect is compatibel met het WORKS Roll-off systeem, een aanklikbaar bevestigingssysteem waarmee de rol snel en zonder gereedschap aan de inkepingen kan worden bevestigd.

Technische gegevens:

– Prospect Mount
– Uitgebreid gezichtsveld
– Drievoudig gelaagd en gevormd gezichtsschuim, waarvan één hypoallergeen.
– Blauwe lens
– Anti-dampbehandeling
– 4-punts bevestigingssysteem voor het scherm, anti-diefstalsysteem
– Elastische hoofdband met scharnierende stabilisatiebevestigingen
– Extra brede antislip siliconenbekleding aan de binnenzijde van de hoofdband
– Inclusief microvezelhoes
– Inclusief transparant reservescherm
Prijs: 129,90 euro adviesverkoopprijs. Je kan deze Limited Edition Scott bekijken op https://www.scott-sports.com/fr/fr/product/scott-prospect-pro-circuit-30-years-goggle