Published On: 14/05/2020

Het Waalse circuit ligt in de nabijheid van Baraque de Fraiture en was eerder de locatie voor een Junior WK. Bezieler van dit alles is André Mathieu. Hij trachtte sinds begin vorig jaar van Lierneux een permanent oefencircuit te maken. Intussen levert de gemeente een tijdelijke vergunning af waardoor er getraind kan worden.

Omdat er voor een lange periode geen wedstrijden zullen zijn voor de oldtimercrossers gingen wij ons licht opsteken in Lierneux en kregen we een akkoord om op woensdag 3 juni het circuit af te huren exclusief voor de oldtimers. Je kan trainen van 12u tot 17u op het Waalse circuit en je mag maximaal één begeleider meenemen. Er worden voor die dag maximum 25 piloten toegelaten tot de omloop. De motoren die toegelaten worden zijn solomodellen tot bouwjaar 1995. Inschrijven doe je door een e-mail te zenden naar info@mxvintage.be

We hanteren het principe van wie eerst komt, eerst maalt dus ga je er snel moeten bijzijn om een plekje te bemachtigen. U betaald ter plaatse 20€ voor een ganse namiddag plezier op de crossmotor. De eerste 25 personen die zich inschrijven krijgen een bericht ter bevestiging. Door het coronavirus zijn er ook hier regels die strikt moeten worden nageleefd. Hieronder het protocol voor het circuit in Lierneux.

  • De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur.
  • Het aantal piloten op het terrein zal 25 per dag zijn en er kan maar één begeleider per piloot zijn. Elke extra persoon zal de toegang worden geweigerd.
  • Het is verboden de site te betreden zonder te worden begroet door de persoon die de site zal beheren.
  • Draag een masker wanneer u de site betreedt uit respect voor de persoon die u verwelkomt.
  • Elk voertuig moet een oppervlakte van 10m bij 10m op het terrein respecteren.
  • De regels van de sociale afstand moeten ook op de site worden gerespecteerd.
  • Overnachtingen ter plaatse en barbecues zijn niet toegestaan.

Foto: André Mathieu