Published On: 14/07/2021

Onder het motto “je bent nooit te oud om te leren” is er een nieuw initiatief in het leven geroepen om vintage motocrossers de gelegenheid te geven om hun techniek op de motor nog wat aan te scherpen. Ex gp-rijder Christian Burnham komt met dit geweldig idee en organiseert een lesdag specifiek voor de oldtimercrossers.

Christian Burnham is een man die heel wat ervaring bij elkaar reed in de GP’s van de jaren  ’90 en net na de eeuwwisseling. Hij was destijds lid van het Sarholz Honda Team en won verschillende keer het Duits kampioenschap. In de recentste editie (2019) van de Vets MXdN in Farleigh Castle leverde hij maar liefst vier holeshots af. In een eerder artikel hier op MXVintage lees je alles over de sympathieke Engelse Belg.

Burnham gaat op dinsdag 27 juli een lesdag (van 13 tot 18u) inlassen op het bekende circuit van Hélécine. Deze lesdag is er uitsluitend voor piloten met een crossmotor die gebouwd is voor 1995. Om iedereen voldoende individueel te kunnen begeleiden zullen het aantal plaatsen beperkt zijn. Na de lesdag krijgt elke piloot individueel een verslag per e-mail toegezonden met de voornaamste aandachtspunten.

Wat krijgt u op deze lesdag o.a. voorgeschoteld?

  • Correct body position
  • Algemene bike set-up
  • Het nemen van bochten
  • Het nemen van starts
  • De jumps
  • Een algemeen beter en veilig gevoel op de motor

 

Inschrijven kan via e-mail op : vintagemxschools@gmail.com

Prijs: €115 inclusief circuit

Foto’s: Adam Duckworth