Published On: 18/07/2020

Roger De Coster blijft nog twee jaar verbonden aan KTM! De Belg heeft zijn contract als directeur van KTM Noord Amerika met twee jaar verlengt. De Coster wist vijf keer het FIM wereldkampioenschap motocross te winnen en zegevierde tijdens 36 Grand Prix. Sinds 2011 is hij werkzaam bij KTM.

Dit verteld ons het persbericht van KTM North America: KTM is verheugd aan te kondigen dat het legendarische motorcrossicoon Roger De Coster een tweejarige contractverlenging heeft getekend om zijn strategische rol als directeur van de motorsport in Noord-Amerika voort te zetten. Momenteel, in zijn tiende jaar bij de KTM-familie, zal de nieuwe overeenkomst van De Coster doorlopen tot het raceseizoen 2022.

Als vijfvoudig wereldkampioen motorcross won hij maar liefst 36 500cc Grand Prix-overwinningen in de jaren zeventig.  Roger De Coster is een levende legende over meerdere generaties heen, waardoor hij misschien wel het meest relevante icoon in de sport is. Als teammanager leidde De Coster in 1981 het eerste Amerikaanse team dat de Motocross des Nations won en sindsdien heeft hij het Amerikaanse team geleid tot 20 overwinningen.

In 2011 kwam De Coster met zijn gewaardeerde medewerkers naar KTM. Samen met Ryan Dungey speelde hij een belangrijke rol in het Red Bull KTM Factory Racing Team. In de afgelopen tien jaar is de rol van De Coster blijven evolueren en nu met de Amerikaanse SX/MX-ploeg in de bekwame handen van Team Manager Ian Harrison, heeft De Coster een meer senior positie omarmd voor alle merken in Noord-Amerika.

Stefan Pierer, CEO KTM AG: “We zijn verheugd om een nog sterkere samenwerking met Roger voort te zetten als de ruggengraat van onze supercross- en motorcrossdivisie in Noord-Amerika. Zijn voortdurende inzet om onze merken naar een winnend niveau te tillen is onmiskenbaar en we kijken ernaar uit om de groei van de Amerikaanse motorsportstrategie onder toezicht van Roger voort te zetten”.

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: “Nu in het 10de jaar van een zeer effectieve werk/race relatie, heeft Roger een kampioenschapscultuur gecultiveerd in de V.S. die eerst begon met baanbrekende race-overwinningen, dan een eerste keer wereldkampioenschap, en nu een reputatie van het hoogste aanzien als vijfvoudig AMA 450SX wereldkampioen met Ryan Dungey, Jason Anderson en Cooper Webb. We zijn blij dat we deze succesvolle relatie nog twee jaar kunnen voortzetten.”

Roger De Coster, Director of Motorsports, North America: “Ik ben blij dat ik nog twee jaar kan tekenen en ik ben er trots op dat ik kan blijven werken met een bedrijf dat zo toegewijd is aan hun race-inspanningen. We zijn allemaal erg blij met de recente aankondiging van het Pro Motocross-schema voor 2020 en we kunnen niet wachten om deze zomer weer te gaan racen. Ik wil Mr. Pierer, Pit en alle jongens bedanken die zo hard werken om ons te laten zijn waar we willen zijn”.

Foto: Simon Cudby