Published On: 25/06/2017

Motorcrosshelm uit de jaren zeventig in een nieuw jasje.

De oude crosshelm van Premier opnieuw in productie met de normen van vandaag.

Als jullie dachten dat de Moto 3 van de Amerikaanse helmenfabrikant Bell de aanzet gaf tot het produceren van retro crosshelmen dan heb je het mis. Die eer gaat naar het Italiaanse merk Premier. Deze fabrikant is één van de oudste ter wereld en heeft bakken ervaring met de productie van race- en motorcrosshelmen. 

En uiteraard kent iedere motorcrossliefhebber hun mx-model van de jaren zeventig. Sinds 2014 wordt deze prachtige helm opnieuw aangeboden maar nu met alle moderne veiligheid- en comfortvoorzieningen. De helm heeft nu alle binnencomfort van een moderne helm en is uitgerust met de bekende dubbel-D sluiting. De Premier Trophy MX lijn is getest volgens de Europese wetgeving EC22-05.

Het gewicht van de helm bedraagt 1290 gram en heeft een anti-allergische binnenvoering. De buitenschaal is gemaakt van Dyneema carbon aramidic en dus superlicht en ijzersterk. De adviesprijs ligt rond de 340€ en is verkrijgbaar in de betere motorcrossshop of te bestellen via een webwinkel. Premier is een kwaliteitsmerk van helmen en heeft haar sporen dik verdient in het verleden. De volledige modellijn van deze retrohelm kan je bekijken via deze link.