Published On: 27/05/2017

Belgen stonden op scherp op “Am Raffelsberg”.

Zoals gelovige mensen elk jaar op bedevaart gaan zo gaan motorcrossliefhebbers elk jaar naar het kleine Duitse dorpje Kleinhau om zich vol overgave te storten op motorcross, drank en eten. Dat leverde “hete” momenten op zowel op de omloop als in het rennerspark. Het uitzonderlijke mooie weer maakte extra sfeer waardoor wij extra hebben genoten van deze oldtimer-hoogmis.

De zon scheen bij momenten ongenadig hard waardoor we af en toe de schaduw (van een windmolen) moesten opzoeken om af te koelen. Zoals we van MSC Kleinhau gewend zijn lag de omloop er piekfijn bij en werd en tussen de reeksen gesproeid om alles stofvrij te houden. Ook de toeschouwers moesten flink aan de drank want anders hield je deze hoogteverschillen nooit lang vol. We liepen een pak Belgen tegen het lijf uit de Belgische oltimercross-competitie (BOTC) alsook wat oud GP-piloten. Er werd dus verbroederd en gepalaverd over hoe het was en hoe het moet in de toekomst.

BSA

Motorcrosser ontsnapt uit Sing Sing?

De Belgen die meededen in deze 28ste Flutlicht Motocross waren blijkbaar flink gemotiveerd gezien de uitslagen die ze lieten optekenen. Onze landgenoten reden met het gashendel tot de nok open en konden prima scoren. Zo werd Didier Stommen de winnaar bij de Twinshocks tot 48 jaar voor Nederlander Robin Westerhof en Steven Peeters die wat pech had in de eerste reeks. In Groep C van de oldtimerklasse kon Patrice Thioux beide reeksen winnen. In groep D kon Robert Somers tweede eindigen in de totaalstand. MXvintage-piloot Jos Mewissen werd keurig 6de. In de categorie Twinshocks +48 jaar waren de Belgen “outstanding” en namen zonder pardon alle podiumplaatsen in. Winnaar werd Daniël Hens voor Brik Schelfaut en Jan Blancquaert.

MXvintagerijder Jos Mewissen

In de Oldtimerreeks tot 60 jaar was het Björn Verdoodt die beide reeksen won. Ook in de “Youngtimerreeks” werd het een volledig Belgisch podium. Laurent La Casse ging even onderuit in de eerste reeks. Hij werd vierde in de totaalstand. Winnaar werd Jurgen Van Nooten voor Sven Breugelmans en Eli Helsen.

Ons MX-maatje Ludo Vanwiddingen schoot de plaatjes in Kleinhau, zijn prachtig werk vind je hier. MXvintage daarentegen kreeg flink last van opgepompte armen door het urenlang filmen. We maakten een impressie van een alweer zalige motorcrossdag. De video geeft in 15 minuten weer wat er ginder te beleven viel. Eigenlijk wilden we de video een stuk korter maken maar het is zo moeilijk om al die leuke momenten weg te knippen. Dat waren er best veel en het betekent dat MSC Kleinhau de zaakjes goed voor elkaar heeft. Volgend jaar zijn we weer van de partij, zeker weten.