Published On: 16/04/2018

Marcel Bammens
Foto: Christoff Deyaert

Er werd met spanning uitgekeken naar het nieuwe seizoen bij de oldtimers. Vintage motorcross blijft zijn populariteit behouden want in Tildonk bij Haacht kon je over de koppen lopen.

En met de 158 piloten die inschreven is het bewezen dat het succes van de oldtimercross blijft duren. Natuurlijk was alles aanwezig om van deze eerste wedstrijd een groot feest te maken. De zon, het weerzien van vrienden en de zalige sfeer in het rennerspark en in de tent waren alweer ingrediënten voor een perfect dagje motorcross op hoog niveau. Een dikke proficiat aan MC Cauberg die een zeer verzorgde omloop voor ons wisten klaar te leggen. Deze wedstrijd werd gereden onder de vleugels van JMS. Deze eerste cross tellende voor het BK oldtimercross en Eddy’s Oldtimer Trophy was ook de eerste race van het zeskoppige team OVI/MXvintage. Zij konden zich al meteen in de kijker rijden met Marco Martens (2de in de pré 72) en Danny Hermans (3de in de pré 80 50cc). De volledige uitslag vind je op Mylaps Speedhive. Uiteraard krijg je hier op de site een gans jaar de tussenstanden te zien van het BK en Eddy’s Oldtimer Trophy.

Marco Martens
Foto: Christoff Deyaert

Ook onze huisfotografen waren aanwezig in Haacht. Zij hadden alle geheugenkaartjes netjes gewist om plaats genoeg te hebben voor een pak kersverse foto’s van de cross. De foto’s van Christoff Deyaert vind je op link 1 en link 2. Die van Carolien Kenis volgen later deze week. Het lukte nog op de valreep om videobeelden te schieten van de klasse pré 92, die zie je hieronder. Ook de foto’s van het podium vind je onderaan deze tekst.

Nu zaterdag 21 april moeten de oldies al meteen een tweede keer aan de bak en dit op de VMCF-wedstrijd te Bertem. Daarover moeten we ook nog wat extra duidelijkheid scheppen in verband met de prijsuitreiking. Er worden net zoals voorheen bekers uitgereikt na de wedstrijd. Daarover was verwarring ontstaan na de aankondiging van het “VMCF regelmatigheidscriterium voor Oldtimers”. Dus ontvangen jullie net als vanouds bekers na de wedstrijden, die van het criterium zullen uitgereikt worden op het einde van het jaar tijdens de VMCF Opendeurdag.