Published On: 22/04/2018

Foto: Carolien Kenis

Dames en heren, schrijf het maar op: Zulke zomerse temperaturen halverwege april ga je nog zelden meemaken. De tweede proef voor het Belgisch kampioenschap oldtimercross vond plaats in Bertem – Leefdaal in extra zomerse omstandigheden.

Waar we andere jaren in april nog naar onze warme jas moeten grijpen was het in Bertem zoeken naar een plekje schaduw. Ons hoor je alvast niet klagen. Het starthek was net als vorige week goed gevuld in elke categorie en neem het van ons aan dat er weer hard werd gevlamd daar langs de E40. De omloop was een realisatie van de Bertemse Motorcross Vereniging in samenwerking met VMCF, zij deden een mooie job op deze locatie met veel variatie op het circuit. Team OVI/MXvintage deed het weer prima met alweer twee podiumplaatsen. Marco Martens reed een dijk van een wedstrijd in de klasse pré 72 en won met stijl de twee reeksen. Danny Hermans werd derde op de Titanium Fantic in de klasse pré 80 50cc. De volledige uitslagen vind je terug op Mylaps Speedhive.

Foto: Christoff Deyaert

Onze huisfotografen schoten een karrenvracht geheugenkaartjes vol en zetten deze al vroeg online. Gaat u er een avondje voor zitten en doe een flesje prosecco open om maar liefst zes reportages te bekijken.

 

Dit zijn de drie delen van Carolien Kenis:

Dit zijn de drie delen van Christoff Deyaert:

Wij trokken in Bertem onze zevenmijlslaarzen aan om een video te maken van de eerste reeks pré 72. Die zie je hieronder. Komende zaterdag zijn de oldtimercrossers te gast in Ranst voor hun derde wedstrijd. Je leest hierover alles op deze site binnen enkele dagen.