Published On: 11/09/2017

Alles over de Classic Motocross des Nations editie 2017 te Randers.

Team Belgium Randers 2017

De Belgen tijdens de teampresentatie in Randers.

Afgelopen weekend werd in het Deense gemeente Randers de Classic Motocross des Nations gereden. Het was meteen een feesteditie want het was alweer de 25ste organisatie van deze geladen wedstrijd.

De omloop aldaar kreeg het hard te verduren door de weersomstandigheden en zo moest er met machines een laagje blubber weg gehaald worden om het circuit berijdbaar te krijgen. De organisatie kreeg uiteindelijk alles controle om er zo een geweldige en sfeerrijke Classic der Naties van te maken. 175 piloten uit 13 landen kwamen achter het starthek te staan om te strijden voor de nationale eer.

Randers 2017

De Belg John Smeyers

En uiteraard konden er geen Belgen ontbreken op deze traditierijke wedstrijd. Deze werden aangestuurd door tijdelijk afgevaardigde Roger Jaemers die Jean Stas verving in Randers. Onze landgenoten hadden het niet onder de markt door geselecteerde piloten die in de week voordien nog geblesseerd raakten. Dat was het geval voor Joseph Careme en Danny Seels. Ook was er een probleem met de motor van John Smeyers die afgekeurd werd tijdens de technische controle. Ook dit euvel werd opgelost door Roger door de juiste documenten voor te leggen als bewijs van een reglementaire motor.

Randers 2017 CMCdN

De winnaars van de CMCdN in Randers.

De Belgische delegatie bestond uit 3 teams, eentje in de klasse 30+, eentje in de 50+ en eentje in de 60+ categorie. Onze landgenoten geselecteerd in de reeks 50+ konden een klinkende zege behalen door een beresterke prestatie neer te zetten. Het team met Jantje Blancquaert, Ludo Peeters, John Smeyers en Michel Demaret reden alsof hun leven ervan af hing. Ludo Peeters ging in de laatste ronden nog enkele malen onderuit en kwam volledig leeg gereden over de finish maar de zege was voor de sterke Belgen. Jan Blancquaert won individueel beide reeksen met een straatlengte voorsprong. De Belgen danken oprecht de sponsors van Team Belgium. Het Belgische 30+ team kon beslag leggen op een fraaie 5de plaats in de eindrangschikking met de piloten Björn Verdoodt, Christophe Lemaire, Olivier Dandoy en Iurie Vintea. Het 60+ team eindigde op de 9de plaats.

Team Nederland Randers 2017

Het volledige Nederlandse team

Ook de Nederlanders waren sterk vertegenwoordigd in Randers. Zij konden de overwinning binnenhalen in de 60+ klasse. Het team bestond uit Gerrit Polsvoort, Rob Vernet, Peter van de Nieuwenhof en Wim Kroon. In de reeks 50+ werden de Nederlanders 6de en in de reeks 66+ werden ze netjes 5de. Ook de oudste piloten in de klasse 70+ konden een 5de rang behalen. Foto’s kregen we binnen via Facebook. De credits zijn voor Pers-photo.com en MX-index.

De individuele uitslag kan je raadplegen op Mylaps Speedhive.

Resultaten landenteams CMCdN Randers 2017

30+

 1. Tsjechië
 2. Estland
 3. Zweden
 4. England
 5. België
 6. Denemarken
 7. Duitsland
 8. Wales
 9. Nederland

50+

 1. België
 2. Denemarken
 3. Zweden
 4. Zwitserland
 5. Finland
 6. Nederland
 7. Tsjechië
 8. England
 9. Schotland
 10. Wales

60+

 1. Nederland
 2. Frankrijk
 3. Tsjechië
 4. Zweden
 5. Duitsland
 6. Zwitserland
 7. England
 8. Denemarken
 9. België
 10. Wales
 11. Schotland

66+

 1. Tsjechië
 2. England
 3. Denemarken
 4. Zweden
 5. Nederland
 6. Wales

70+

 1. Zweden
 2. Denemarken
 3. Tsjechië
 4. Duitsland
 5. Nederland
 6. England
 7. Denemarken
 8. Noorwegen