Published On: 01/07/2018

Voor de eerste keer waren de oldtimercrossers te gast in Bouwel voor een BK-proef. MX-team Peeters hadden kosten nog moeite gespaard om een mooie organisatie neer te zetten en het mag gezegd: hun werk mocht gezien worden.

Alles lag er netjes bij en de omloop was mooi nat gehouden de dagen voordien. Bovendien was het tropisch warm en dus waren de frisse pintjes in de tent meer dan welkom. Voor ons eigen motorcrossteam was het een speciale dag. Onze gulle sponsor kwam op bezoek en het werd het hartelijke ontmoeting tussen de zes piloten en de mensen van OVI.

Die konden met eigen ogen vaststellen dat er maar liefst 3 piloten van het team op het podium wisten te eindigen. BSA-beul Marco Martens won zijn reeks in de klasse Pré 72 -55 jaar. Patrick Verreckt kon voor het eerst op het podium raken dit jaar en scoorde een geweldige tweede plaats bij de Viertakt Open klasse. Danny Hermans tot slot kon andermaal tweede worden in de categorie Pré 80 50cc. Proficiat mannen. Het volledige zeskoppige team OVI/MXvintage zal ook aantreden op de BMB-motorcross te Hasselt op 15 juli.

De resultaten dan, die kan je raadplegen op Mylaps Speedhive. Later deze week publiceren we de foto’s van Francois Rombouts op onze site maar die van Christoff Deyaert kunnen we nu al meegeven. Je vind deze via onderstaande drie links. De Oldtimercrossers die deelnemen aan het Belgisch kampioenschap moeten komende zaterdag alweer strijden voor de punten in hun achtste wedstrijd van het seizoen 2018. Die vind plaats in de gemeente Dessel op zaterdag 7 juli 2018. Later deze week verneem je alles wat je moet weten over deze race op onze site.