Published On: 11/06/2018

Na jaren van afwezigheid waren de oldtimercrossers nog eens te gast op de Horensbergdam te Genk. Het werd een blij weerzien met deze mooie omloop. AMC Genk had voor deze VMCF-organisatie niks aan het toeval overgelaten.

Een ultra verzorgd en geordend rennerspark, een mooi geprepareerde omloop die tussendoor gevlakt werd en het warme weer maakte van deze wedstrijd een echte topper. Met 158 ingeschreven piloten was dit alweer een druk bezette wedstrijd in de oldtimerklasse. In de dagen voorafgaand aan de wedstrijd kondigde Werner Dewit op Instagram aan dat hij in Genk zou aantreden en dat werd meteen een mooi rendez-vous met de ex-gp piloot. Hij won prompt de wedstrijd in de klasse Pré 92. Wat was het weer genieten van zijn weergaloze rijstijl. Het was puffen geblazen voor de piloten en het talrijk opgekomen publiek want telkens de zon tevoorschijn kwam werd het bloedheet boven de Horensbergdam.

start tweede reeks Pré 72

Ons eigen motorcrossteam OVI/MXvintage kon nipt het podium bereiken in de 50cc klasse met Danny Hermans op de Fantic Caballero. In de klasse Pré 72 kreeg Marco Martens af te rekenen met pech (afgelopen ketting) en miste zo een podiumplaats. Minder goed nieuws was er voor vader en zoon Vanerom. In de reeks Pré 77 kwamen ze beiden afzonderlijk ten val en moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis in Genk. Mathieu en Wesley kregen beiden een nare crash te verwerken, we wensen hen langs deze weg een voorspoedig herstel. We kregen vanochtend al een berichtje van hen in onze mailbox om iedereen te bedanken voor de helpende handen na de crash. Bij één van de motoren is de transponder er wellicht af gevlogen: Kan de eerlijke vinder deze terug binnen leveren? Het transpondernummer is 8329713. Update!! De transponder is intussen terecht.

De volledige resultaten kan je nalezen via deze link. De foto’s van het podium vind je onderaan deze tekst. De Oldtimers genieten nu weer van enkele weken rust. De volgende wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap BOTC Oldtimercross vind plaats op 30 juni in Bouwel bij Grobbendonk.